Specialiștii din domeniul securității digitale au descoperit o nouă bază de date cu informații extrase de pe Facebook. Aceasta ar conține date de la peste 419 milioane de utilizatori, informații printre care se regăsesc numele, numărul de telefon, genul și țara de origine, scrie adevărul.ro.

Dintre cei peste 419 milioane de utilizatori, 133 de milioane sunt americani, 18 milioane britanici și 50 de milioane vietnamezi.

Baza de date, stocată pe un server expus și neprotejată, a fost descoperită de Sanyam Jain, specialist în securitate. Se pare că datele au fost folosite pentru a targeta cu reclame utilizatorii.

Reprezentanții Facebook susțin că informațiile prezente în baza de date ar fi vechi și ar fi fost sustrase anul trecut înainte ca Facebook să elimine posibilitatea găsirii utilizatorilor după numărul de telefon. Compania mai susține că baza conține foarte multe informații duplicate, astfel că numărul real de utilizatori este mai mic.

Facebook a fost amendată cu 5 miliarde de dolari, în urmă cu ceva vreme, de FTC, pentru modul în care a gestionat cazul Cambridge Analytica.