Respectarea acestei legi „este obligatorie pentru toată lumea”, a declarat şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor, Aleksandr Jarov, citat de agenţiile ruse.

„În orice caz, vom face în aşa fel încât legea să fie respectată, în caz contrar, societatea nu va mai putea să opereze pe teritoriul rus”, a adăugat el.

Oficialul a precizat că aşteaptă ca societatea să îl informeze în legătură cu măsurile pe care intenţionează să le ia şi că procedurile sunt posibile în 2018.

Nu este pentru prima dată când autorităţile ridică tonul în faţa giganţilor americani de internet, privind aplicarea acestei legi care a dus deja la blocarea reţelei LinkedIn.

Însă declaraţiile de marţi vin într-un context tensionat, la câteva zile după ce Facebook a acceptat să furnizeze Congresului american conţinutul mesajelor care ar fi fost finanţate de Rusia, pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016.

De asemenea, aceste evoluții intervin în condiţiile în care Rusia se pregăteşte de propriile alegeri prezidenţiale, în martie.