Gigantul american Facebook vine cu vești importante pentru toți cei care își caută un loc de muncă stabil și bine plătit. Compania a anunțat că va crea 10.000 de job-uri în Europa. Facebook a spus că va angaja 10.000 de persoane cu calificări înalte în Europa, pe parcursul următorilor 5 ani. Țările vizate în Europa, sunt Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia.

Compania americană a arătat că apreciază nivelul înalt de educaţie a tinerilor pregătiţi la universităţile europene. Reprezentanții megacompaniei americane au precizat că cei 10.000 de viitori angajaţi o vor ajuta să construiască metaversul. Metavers este un concept folosit iniţial în filmele SF, pentru a desemna o reţea complexă, care reproduce parţial lumea reală şi în care oamenii interacţionează în mod virtual.

Ce ascunde mesajul Facebook privind angajările

Facebook are deja activităţi în Europa, precum biroul Reality Labs din Irlanda şi cercetări pe zona de inteligenţă artificială în Franţa şi în Germania. Este demn de subliniat, în context, că mesajul privind crearea celor 10.000 de locuri de muncă, ar putea reprezenta și o mișcare de PR. Strategia trebuie văzută și din perspectiva Facebook de a îmbunătăţi relaţiile cu Uniunea Europeană şi de a încerca să câştige bunăvoinţa acesteia.

Facebook este utilizat și ca platfomă de căutare a forței de muncă. Nu mai departe de luna aprilie, românii care erau în căutarea unui loc de muncă au avut parte de informații cheie. Agenția Națională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a arătat că în această lună a fost lansată pagina de Facebook dedicată angajărilor în instituţiile publice. Pe această pagină vor fi postate locurile de muncă disponibile în instituţiile publice la nivel naţional.

Cei care au luat inițiativa de a se folosi de pagina de socializare pentru a oferi noi joburi, au arătat că transparenţa privind concursurile va fi maximă. Ei au arătat că, în premieră, informaţiile oferite prin intermediul Facebook vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul.