Din această sumă, patru miliarde de dolari vor fi plătite în numerar, iar restul de 12 miliarde de dolari în acţiuni Facebook. În plus, grupul prevede să vireze trei miliarde de dolari în acţiuni fondatorilor şi angajaţilor WhatsApp într-o perioadă de patru ani după încheierea operaţiunii.

WhatsApp este pe cale să conecteze un miliard de persoane. Serviciile care ating acest nivel au toate o valoare incredibilă', a comentat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

'WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilă în timp real care are o poziţie de lider şi creşte foarte repede', a subliniat, de asemenea, Facebook în comunicatul său. Compania precizează că serviciul de mesagerie multiplatformă pentru telefoane mobile numără peste 450 de milioane de utilizatori lunari, dintre care 70% sunt activi zilnic, şi că peste un milion de persoane deschid un cont în fiecare zi.

Volumul mesajelor trimise se apropie de 'volumul întreg al sms-urilor din reţelele operatorilor de telefonie mobilă din întreaga lume', se mai afirmă în comunicat.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: