'Proiectul este reprezentat de achiziţionarea de zece echipamente performante dintre care nouă sunt conduse de calculator pentru desfăşurarea eficientă a proceselor tehnologice de forjare, astfel vom putea obţine şi forjate primare, nu doar lingouri cum producem în prezent, iar obiectivul general al proiectului de investiţii este reprezentat de creşterea productivităţii şi competitivităţii a SC ZIROM SA', a declarat miercuri managerul de proiect de la Zirom SA, Nicolae Boca.

El spune că atingerea acestui obiectiv prezintă o importanţa vitală pentru dezvoltarea pe baze durabile a SC ZIROM SA, deoarece societatea este supusă unui mediu concurenţial acerb, atât pe piaţa naţională cât şi pe pieţele externe unde vor fi livrate produsele finite fabricate ca urmare a implementării proiectului.

Totodată, implementarea acestui proiect va presupune şi o creştere a numărului de angajaţi cu aproximativ 50 de persoane, domeniile de calificare solicitate fiind de forjori, automatişti, electronişti.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare de 34.439.145 de lei, din care 12.058.607 lei sumă nerambursabilă.

SC Zirom SA Giurgiu are ca domeniu de activitate producerea lingourilor din titan şi aliaje de zirconiu care sunt folosite în domeniul medical, industrial şi aeronautic, piaţa de desfacere fiind în Germania, România, Anglia, Italia, Taiwan şi SUA.

SURSA: Agerpres