Potrivit acestuia, bulevardul va extins cu două benzi, va avea canalizare, iluminat public, trotuare.

''După finalizarea lucrărilor, noul bulevard va fi o arteră modernă şi funcţională, care va deservi în mod eficient nevoile locuitorilor din zonă. De altfel, în acest an doar în zona Pipera au fost finalizate lucrările de reabilitare pentru 29 de km de străzi cu canalizare, sistem divizor şi asfaltare'', a precizat edilul, potrivit unui comunicat.

El a explicat că documentaţia pentru realizarea proiectului de reabilitare şi extindere a fost realizată în anul 2012, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis abia în toamnă. În context, Pandele a calificat drept ''inadmisibil'' faptul că între momentul anunţului pe SEAP şi până la începerea efectivă a lucrărilor să treacă atâta timp, mai ales că finanţarea provine din fonduri europene.

''Sunt convins că legiutorul va găsi o soluţie juridică care să elimine întârzierile generate de contestaţii şi să ne ajute să începem cât mai rapid astfel de proiecte'', a mai spus Pandele.

Totodată, el a susţinut că o situaţie similară se înregistrează şi în cazul lucrărilor demarate pe Str. Erou Iancu Nicolae, unde proiectul, în valoare de peste 7 milioane lei, a început foarte târziu, întrucât a fost necesară preluarea amplasamentului de la constructorul aflat în insolvenţă şi expertizarea lucrărilor rămase de executat.

Referindu-la problemele de trafic semnalate de cetăţeni, edilul oraşului Voluntari a precizat că acestea sunt determinate atât de numărul mare de maşini care tranzitează zona, dar şi de lucrările care se execută în prezent.

Pandele a mai spus că pentru fluidizarea traficului în zona Pipera au fost iniţiate discuţii cu Primăria Capitalei pentru realizarea unui pasaj subteran care să facă legătura dintre şos. Bucureşti Nord şi şos. Petricani.

Edilul a prezentat şi câteva dintre proiectele demarate în zona Pipera şi aflate aproape de finalizare: Parcul Pipera, cu o suprafaţă de 20.000 de mp şi o valoare totală a lucrărilor de peste 11,5 milioane lei, care urmează să fie dat în folosinţă în aprilie 2015; Baza Sportivă Pipera, proiect aflat în derulare, în valoare de 12 milioane lei.

De asemenea, a mai spus Pandele, au fost demarate lucrări de modernizare pe pe străzile: Câmpul Pipera, C-tin Pritopescu, Ghiţă Constantin, Iani Caragiani, Toma Caragiu, lucrări realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, care vor fi finalizate în primăvara anului 2015.

Pe de altă parte, referindu-se la problematica câinilor comunitari, edilului a precizat că administraţia locală a încheiat un parteneriat cu Penitenciarul Jilava în cadrul căruia se vor organiza padocuri pentru câinii strânşi de pe stradă.

SURSA: Agerpres