„N-am avut o discuţie cu domnul ministru, decât aceea că mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă a fost la volan; mi-a spus că nu a fost la volan. L-am întrebat care e starea de sănătate şi era în curs de evaluare. Am înţeles că este în afara oricărui pericol. Aici trebuie Poliţia să verifice exact circumstanţele”, a transmis Ludovic Orban, la sediul PNL.

Accidentul în care a fost implicat Lucian Bode

Ludovic Orban a fost întrebat dacă are cunoştinţă că maşina ministrului era însoţită de una a SPP. La această întrebare, premierul a spus că nu știe și că nu poate da un răspuns. De asemenea, a adăugat că „nu am avut încă o discuţie, aici trebuie analizate circumstanţele, trebuie văzută legislaţia”.

Premierul a fost întrebat și dacă i se pare normal ca un demnitar să se folosească de poziţia pe care o are pentru a se deplasa în maniera în care automobilul în care se afla a circulat.

„Depinde de situaţia în care se găseşte. În ceea ce mă priveşte şi eu când am anumite deplasări care necesită… mai fac apel la posibilitatea de a merge în coloană, dar, mai rar, numai dacă, într-adevăr, există o deplasare unde este o activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp”, a fost răspunsul oferit de Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a spus că va avea o discuție cu Lucian Bode deoarece nu ştie dacă ministrul Transporturilor avea o urgenţă la momentul producerii accidentului.

„Probabil se întorcea pentru a-şi desfăşura activitatea la minister. Vă spun, n-am avut. O să am o discuţie cu domnul ministru pe tema asta”, a completat Ludovic Orban.

La sfârşitul săptămânii trecute maşina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia ministrul a fost rănit uşor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea