Un ministru al Cabinetului Orban a fost implicat într-un accident rutier: Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a fost rănit uşor în urma unui accident rutier în localitatea Dumbrăveşti, pe drumul naţional dintre Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, relatează Digi24.

În momentul accidentului, Lucian Bode nu se afla la volan, ci şoferul său.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că de vină pentru accident ar fi şoferul ministrului, care ar fi încercat să facă o depășire neregulamentară și s-a ciocnit cu o altă mașină. Bărbatul a fost rănit la mână, dar şi şoferul celeilalte maşini a suferit şi el răni.

Ministrul Lucian Bode nu a mers la spital în urma incidentului, semn că rănile sale nu au fost unele serioase.

Şoferul demnitarului a rămas fără permis de conducere, mai scrie digi24.ro.

Taxa pe prostie

Recent, ministrul Lucian Bode povestea că România a plătit peste două miliarde de euro sub forma unei “taxe pe prostie” constructorilor de autostrăzi și de infrastructură feroviară. Statul român a plătit în ultimii 13 ani peste 2 miliarde de euro, „o taxă pe prostie” pentru revendicările antreprenorilor care s-au înscris la licitaţii pentru construcţia de autostrăzi şi drumuri, spunea ministrul Transporturilor.

“De foarte multe ori, angajaţii din Minister sunt puşi în situaţia în care antreprenorul, în loc să urmărească implementarea proiectului, în unele situaţii urmăreşte cum să câştige mai mulţi bani fără să muncească. Atunci apar acele revendicări, unde România este în topul listei la nivel european.

România a plătit din 2007 până în prezent peste 2 miliarde de euro revendicări. Eu o numesc «taxă pe prostie», pe prostia autorităţilor, în condiţiile în care tu pierzi procese la Curtea de Arbitraj de la Paris, în instanţă, cu antreprenorul şi plăteşti aceste revendicări, bani pe care nu i-a semnat în momentul în care a încheiat contractul. În schimb, suntem obligaţi, ca şi stat, să plătim aceşti bani atât pe lucrările rutiere, cât şi pe cele din infrastructura feroviară”, a afirmat Lucian Bode.