Şeful unui gigant alimentar, binecunoscut şi în România, a murit, sâmbătă dimineaţă, într-un spital din Franţa. Este vorba despre Jérôme Bonduelle, directorul general şi moştenitor al fondatorului companiei alimentare Bonduelle. El s-a stins din viaţă într-un spital din Lille.

Afaceristul francez se plimba cu bicicleta, împreună cu soţia sa şi câţiva prieteni, când a fost accidentat de către un şofer neatent. Acesta din urmă a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins ulterior de către poliţişti.

Julien Denormandie, ministrul francez al Agriculturii, a deplâns moartea lui Jérôme Bonduelle, numindu-l un “adevărat căpitan al industriei” într-un mesaj pe Twitter, în care transmite condoleanţe familiei acestuia, dar şi angajaţilor grupului Bonduelle.

Jérôme Bonduelle avea 50 de ani şi a început să lucreze în compania fondată de tatăl său în anul 2003, după o carieră managerială la Citroën și Eurogroup Consulting.

Bonduelle este una dintre cele mai mari companii franceze din domeniul alimentar, cu o cifră de afaceri în 2019 de 2,7 miliarde de euro. Compania e prezentă și în România pe piața produselor conservate, scrie g4media.ro.