Cartea se constituie dintr-o succesiune logică de recomandări și bune practici cu privire la modul în care o organizație poate să răspundă provocărilor mediului de business actual. Ea aduce în prim-plan întregul proces de re-engineering inițiat de Apa Nova în 2015, în urma căruia s-a dezvoltat o nouă arhitectură organizațională care a permis creșterea eficienței și construirea unei noi culturi organizaționale, orientată spre performanță, care permite realizarea digitalizării în condiții optime. De altfel, în 2019, Proiectul Apa Nova a câștigat premiul pentru cel mai bun Proiect de Transformare Organizațională din lume, în cadrul celui mai prestigios eveniment la nivel mondial – OPEX WEEK Business Transformation Summit din Florida, Statele Unite ale Americii.

Philippe Guitard (Senior Executive Vice President Veolia CEE) spune despre carte: Este o poveste de succes din viața reală, care arată încercările prin care a trecut o organizație în timpul unei transformări radicale ce a depășit toate așteptările. Aceasta este, de asemenea, un ghid practic care analizează în detaliu modul de abordare a schimbării în cadrul unei companii. Poate sta la baza transformării oricărui tip de business sau poate fi utilizată pentru a seta un mod de lucru performant la nivel local, regional sau global. De aceea ne-am propus să-l împărtășim tuturor.”.

Mădălin Mihailovici (Director General, Apa Nova) crede că experiența prin care a trecut compania poate fi utilă tuturor: ÎNDRĂZNEȘTE! surprinde esența unei transformări organizaționale și aduce în prim-plan un proiect dezvoltat și implementat de un management 100% românesc. Este vorba despre puterea propriului exemplu și se dorește a fi o referință solidă în domeniul creșterii competitivității și eficienței atât pentru companii, cât și pentru mediul de afaceri în general.”.

Irina Munteanu (Director Financiar, Apa Nova) explică: „Cartea expune modul în care aliniem pe orizontală și pe verticală indicatorii de performanță, modul în care ne pregătim pentru gestionarea riscurilor la care este expusă organizația, elemente de interes pentru orice tip de companie, pentru orice industrie sau sector de activitate.”.

Cristian Matei (Co-fondator și Președinte al Advanced Thinking Switzerland) susține utilitatea cărții pentru orice organizație care trece printr-o transformare: „Cartea se constituie într-un suport solid recomandat spre consultare atunci când vorbim despre transformarea oricărei organizații. Oferă informații practice și abordări valoroase care susțin orice manager în construirea oricărei companii, pentru a răspunde cerințelor de business ale secolului XXI, de oriunde din lume, indiferent de obiectul de activitate, private sau guvernamentale”.

Steve Towers (Președinte Executiv al Business Process Group) precizează: „Adevărata provocare în a spune această poveste a constat în a ajunge la esența ei, la ceea ce o face diferită, astfel încât să vă poată ajuta să o replicați sau, și mai mult, să înțelegeți procedurile și să mergeți și mai departe în efortul de a vă transforma atât pe dumneavoastră, cât și afacerea dumneavoastră.”.

Dincolo de terminologia specifică unui domeniu de activitate, cartea dezvăluie principiile schimbării în sine. Aceasta își propune să aducă o schimbare de mentalitate la nivel de leadership si managerial privind modul de operare și de acționare al unei organizații, unde colaborarea in cadrul proceselor de afaceri devine un imperativ strategic pentru a progresa.

Ioana Nuțulescu (Editor, Editura Prior Media) ne dezvăluie: „Mare parte din metodologia descrisă în carte dezvăluie mentalitatea din spatele oricărei povești de succes, indiferent că ne raportăm la companii gigant sau la propria noastră experiență de dezvoltare.”

La începutul anului a avut loc lansarea ediției în limba engleză a cărții în cadrul Opex Week Business Transformation World Summit 2020, iar în februarie, cartea a devenit #1 Amazon Best Seller la 3 categorii – Business Process Reengineering, Change Management și Project Management.

ÎNDRĂZNEȘTE! este disponibilă în București la librăriile CLB, Humanitas și Librarium și în țară la librăriile Humanitas, Librarium, librăriile independente și în centrele comerciale. În plus, ea poate fi achiziționată și online pe ebookshop.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, amazon.co.uk.

Editura Prior