'La finele lunii septembrie, EximBank înregistra un profit net de 55 milioane lei, cu 58% peste nivelul din primele nouă luni din 2014, şi active cu 16% peste valoarea de la finele lui septembrie 2014, pe fondul dinamicii ascendente a activităţii de creditare. De asemenea, ca urmare a eforturilor de îmbunătăţire a calităţii portofoliului de credite, banca a raportat la sfârşitul lunii septembrie o rată a creditelor neperformante de 3,3%, mult sub media sistemului bancar, de aproape 13%', informează banca. 

În ceea ce priveşte demersurile privind preluarea atribuţiilor de bancă de dezvoltare, Paul Ichim, vicepreşedintele executiv al EximBank, a precizat că procesul de revizuire şi actualizare a cadrului legislativ este aproape finalizat iar instituţia va avea complet operaţională această zonă de business în prima parte a anul viitor. 

'EximBank se află acum într-un moment aparte al existenţei sale, anul 2015 marcând două etape importante în dezvoltarea băncii. Pe de o parte, ne aflăm la finalul unui amplu proces de modernizare şi adaptare a produselor şi serviciilor oferite la standardele şi practicile bancare actuale, şi, mai ales la cerinţele clienţilor. Produsele şi serviciile pe care le oferă EximBank au atins standarde de calitate care ne permit să concurăm de la egal la egal cu celelalte bănci comerciale şi să devenim un partener bancar preferat pentru companii. Pe de altă parte, marchează demararea procesului de asumare a unui rol amplificat în dezvoltarea economiei prin extinderea mandatului EximBank cu atribuţii specifice unei bănci de dezvoltare', a spus Ichim, în cadrul galei de premiere 'Financial Leaders' Hall of Fame 2015' unde EximBank a fost desemnată 'Banca anului'. 

AGERPRES