Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au plecat la Timişoara pentru a inspecta cei 15 km de autostradă construiţi . „La începutul acestei luni, o comisie formată din directori CNAIR, angajaţi ai Inspectoratului de Stat în Construţii şi de la Poliţia Rutieră au verificat cei 15 km din lotul 2 al tronsonului Lugoj Deva, dar au hotărât amânarea deschiderii traficului pentru remedierea unor probleme tehnice privind lucrări de terasamente, scurgerea apelor şi semnalizare. În prezenţa directorului general al CNAIR, Ştefan Ioniţa, vineri se deschide traficul pe această porţiune de autostradă. Constructorul a remediat problemele”, ne-au declarat surse autorizate din cadrul Ministerului Transporturilor.

De la preluarea mandatului de şef al guvernului, Sorin Grindeanu a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, deschiderea traficului pe cei 15 km de autostradă din lotul 2, Lugoj-Deva, şosea la patru benzi promisă a se inaugura la sfârşitul anului trecut.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de Salini Impregilo aceeaşi firmă care a realizat autostrada demolată, Orăştie-Sibiu. Valoarea contractului este de 562,73 milioane lei fără TVA din care 478,32 milioane lei lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,40 milioane lei Guvernul României (15%).

Citeşte şi: EXCLUSIV: O secţiune a lotului 2 de autostradă Lugoj-Deva urmează să fie demolată