În fața unei audiențe formată din cei mai importanți oameni de afaceri din România, ministrul Finanțelor a declarat că guvernul își va schimba strategia în anul care vine. Teodorovici pune în gardă marile companii, pe care le avertizează că de la 1 ianuarie va fi demarată o serie mult mai amănunțită de controale din partea autorităților statului. Micile companii nu trebuie să se simtă vizate însă, Teodorovici susținând că asupra lor va fi utilizată o altă abordare.

De asemenea, ministrul Finanțelor susține că anul 2019 va fi un an al luptei care pe care și asta deoarece, în multe zone, banii publici sunt cheltuiți altfel decât ar trebui.

„Vom analiza cum se fac investițiile în Transporturi, în Sănătate. Vom fi acolo zi de zi să urmărim cum se cheltuie banii. (…) Sunt adeptul unor reguli puține dar stricte,” a conchis Teodorovici.

Ediția a III-a a Forumului Capitalului Românesc are loc astăzi, începând cu ora 10.00, la Palatul Parlamentului. La eveniment participă cei mai importanți oameni de afaceri din România precum și reprezentanți guvernamentali.

Principalele teme ale dezbaterii sunt: capitalul autohton în Anul Centenarului, moment istoric pentru România și prilej de bilanț economic; care sunt pârghiile pentru dezvoltarea economică viitoare a Romîniei?; cum sprijină autoritățile investitorii autohtoni?; care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă un antreprenor român în competiţia cu investitorii străini.

„Devenit deja o tradiție, Forumul Capitalului Românesc este o punte de comunicare între antreprenorii români și importanți reprezentanți ai autorităților publice. Deși au trecut aproape trei decenii de când România a trecut la economia de piață, problemele cu care se confruntă antreprenorii și investitorii români nu s-au schimbat semnificativ în ultimii ani față de acum 10, 15 sau chiar 20 de ani (…) În acest context, evenimentul îi va aduce față în față pe reprezentanţii autorităților cu cei ai mediului de afaceri românesc, ai rețelei camerelor de comerț şi industrie, ai asociațiilor profesionale, pentru a pune pe masa dezbaterii principalele probleme cu care se confruntă investitorii români.” se arată pe site-ul oficial al Forumului.