Experiența lui Alin dublată de entuziasmul și energia lui Jean și Alex au stat la baza a ceea ce astăzi înseamnă Nuba, restaurantul premium de pe strada Grigore Gafencu, care se transformă noaptea în club, Nuba Summervibes, terasa arhiplină de vară din zona Herăstrău, Nuba Café de pe Dorobanți, unde clienții se simt ca la ei acasă și din 2018 și Nuba Beach Club din Mamaia, care doar pe 1 Mai a strâns încasări de aproape un milion de euro.

În anul care tocmai a trecut, întregul grup, care numără 240 de angajați, a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, mai mare cu 25% decât în 2017. Și acesta este doar începutul. Pentru că în continuare, cei trei antreprenori au planuri mărețe și… internaționale.

Cum a luat naștere primul Nuba

Alin Negulescu pare că s-a născut direct antreprenor de succes. La 16 ani punea muzică în discotecă, vara, când mergea la bunici. Astfel a înțeles cât de importante sunt relațiile interumane și cât de mult își dorește să nu fie niciodată altceva decât propriul angajat.

Încă de când era student la ASE și-a deschis propriul business, în anul 1991. “A fost cea de-a treia firmă de real estate din România”, ne povestește Alin, care a știut să-și reinvestească mereu banii eficient.

“Niciuna dintre firmele mele nu a dat vreodată faliment. Nici măcar nu am închis vreuna. Am companii fondate în anii ‘98-‘99 și care sunt și astăzi cu taxele la zi”, a adăugat Alin.

Înainte de a exploda în domeniul HoReCa, antreprenorul și-a mai trecut în palmares 89 de magazine de telefonie mobilă, devenind astfel cel mai mare distribuitor din acest domeniu, din Europa, apoi din nou imobiliare, mai exact tot ce a însemnat Proiectul Băneasă și zece reviste auto. “Eu am adus conceptul de tunning în România”, ne mărturisește antreprenorul.

Din 2009 a decis că vrea să investească în industria restaurantelor. Și a ajuns la 12 locații, până când și-a dat seama că vrea să creeze încă ceva cu adevărat special.

“Piața avea nevoie, piața o cerea. Localurile premium erau mereu pline, deci era clar că era nevoie de încă unul. Și așa a luat naștere Nuba de pe Strada Grigore Gafencu, pe care am deschis-o pe 5 noiembrie 2015. Apoi au urmat celelalte trei, într-un ritm cumva firesc”, spune Alin.

Au investit 500.000 de euro în prima locație Nuba

Inițial au investit 500.000 de euro. Alin le-a propus modelul de business tinerilor entuziaști, Jean și Alex, care căutau de ceva vreme succesul în acest domeniu. Și în cele din urmă au ales să meargă la sigur. Pentru că un astfel de proiect nu putea da greș.

“Locația este foarte importantă în acest business, iar noi nu găseam ce căutam. Iar apoi ne-a găsit Alin pe noi”, explică Jean Sasu, cel care este prezent zi de zi în toate localurile Nuba, care sunt deschise.

Ce face ca Nuba să fie diferită de competitorii de pe piață

“Ne diferențiem prin calitatea serviciilor, prin produsele din meniu, alese cu foarte mare grijă, prin relațiile speciale pe care le avem cu oamenii care vin la Nuba, prin entertainment, show, prin corectitudinea față de angajați, care ne-au rămas fideli încă de la început. Toate aceste mici detalii ne-au ajutat să creștem într-un ritm pe care nu mulți l-au anticipat”, răspunde Jean Sasu la întrebarea Revistei Capital.

Absolvent de Drept, tânărul căruia mereu i-a plăcut viața de noapte, s-a angajat mai întâi ca și casier la o bancă. În zece ani, după ce a traversat toate etapele carierei, a ajuns director la Volksbank. Și asta a fost tot. Viața de angajat nu-i mai putea aduce nicio satisfacție. Așa că a vrut să testeze cum este și patron.

“Eu cu Alex suntem foarte buni prieteni. Ieșeam mereu împreună, în cluburi, restaurante și ne-am gândit să ne deschidem ceva de genul acesta. Am încercat prin 2014, dar fiind tineri ne-am lovit de diverse probleme. Apoi a venit Alin cu acest proiect și am muncit la el cu mult entuziasm. Ne-am implicat total și am dezvoltat un concept care a atras rapid foarte mulți clienți, care nu numai că au revenit la noi, dar și-au adus și toți prietenii. Iar noi am fost și suntem mereu la Nuba să-i întâmpinăm”, ne-a povestit Jean.

Cea mai frumoasă vacanță este Nuba

Astăzi are 32 de ani, un băiețel și o fetiță care se va naște peste șase luni. Îi place ceea ce face, iar viața o privește ca pe o vacanță continuă.

„Cea mai frumoasă vacanță este la muncă pentru că facem ceva ce ne place și de aici obținem cele mai mari beneficii. Și nu mă refer la cele materiale, a dezvăluit Jean”, care a adăugat și că vrea să-i calce pe urme lui Alin.

“Eu la fiecare zece ani mă reinventez. Investesc în altceva. Ca să nu mă plafonez. De aceea am reușit ce mi-am propus și poate chiar mai mult în absolut toate afacerile pe care le-am dezvoltat”, ne mărturisește și Alin Negulescu, care în mod cert deja a descifrat secretele succesului în foarte multe tipuri de business

De la Nuba la proiectul internațional

Alexandru Nanu este cel mai tânăr din cei trei și pe lângă Nuba, el se ocupă și de propria agenție de publicitate. Nici lui nu i-a plăcut viața de angajat, pe care a testat-o doar sporadic. Încă de la 19 ani, proaspăt student la Universitate, la Facultatea de Administrare a Afacerilor, și-a deschis o firmă de organizare de evenimente, accesând fonduri europene. A avut suces cu ea, dar își dorea și un alt proiect, mai grandios. Nuba a fost alegerea perfecta. O bună perioadă de timp, el a fost cel care s-a ocupat de partea de entertainment din grup și a contribuit decisiv și în strategia de marketing.

Acum se pregătește, împreună cu colegii lui de următorul pas. Cel international

„Recent am achiziționat fostul restaurant Aqua. De fapt am finalizat tranzacția chiar în 2019. Și va fi un proiect internațional, desigur sub o altă denumire și sub un alt brand. Va fi totul nou”, a povestit Alex.

Nuba Beach Club se dezvoltă în 2019, iar Nuba Cafe se extinde

În paralel, cei trei antreprenori dezvoltă și Nuba Beach Club, o locație din Mamaia, care s-a impus deja pe segementul cluburilor de lux de pe litoral. „Avem și plajă privată, iar de anul acesta vom adăuga și alte servicii cum ar fi și cele de masaj și skijet. Locația are foarte mult potențial și am investit serios în ea. Totul este exemplar, dar trebuie să recunoaștem că suntem și meteo dependenți”, a explicat Jean Sasu.

Pe lângă proiectul international, în viitor mai urmează  și alte locații Nuba Café. Câte? “Nu v-am spus că mă voi opri la 30?”, a răspuns Alin zâmbind, care la finalul interviului a acceptat să ne dea și o scurtă lecție de antreprenoriat.

Cum să ai success în afaceri

“Că să poți construi, trebuie să începi întotdeauna de jos. Fie că alegi să încerci pe cont propriu și atunci înveți pe propria piele ce înseamnă să greșești, fie că decizi să te angajezi și să acumulezi experiența de care ai nevoie ca să reușești.

Însă în business totul este legat de nișă. Trebuie să o găsești înainte să pornești la drum. Trebuie să găsești disfuncționalitatea din sistem. Și abia apoi poți începe să te gândești la succes”, a concluzionat Alin Negulescu.

CIFRE

10 milioane de euro a fost cifra de afaceri a grupului Nuba în anul 2018

1 milion de euro au fost încasările de la Nuba Mamaia în prima zi de existență, pe 1 mai 2018

240 de angajați are grupul Nuba, pe parcurscul întregului an. Unii dintre aceștia lucrează doar sezonier.