Vladimir Putin nu ar fi pericol din interior, singurul risc vine din înfrângerea armatei sale în Ucraina

Comentând asupra faptului că a existat cu adevărat o rebeliune în Rusia sau totul a fost un plan foarte bine regizat, Dan Dungaciu spune că nu crede că a existat o conspiraţie în spatele acţiunilor lui Evgheni Prigojin. Iar dacă Rusia ar vrea să mute trupe în Belarus, nu ar avea nevoie de scuze şi de astfel de scene de teatru.

În plus, Vladimir Putin nu ar fi în niciun pericol, pentru că adevărata bătălie care îl poate afecta se dă pe frontul de război, nu la Kremlin.

„Într-un război se pot întâmpla multe lucruri, inclusiv să apară un Prigojin care să aibă un blackout, eu nu cred că a fost o conspirație, dar nu exclud că aceste lucruri se pot întâmpla.

Ei au avut un haos controlat. A generat mobilizare într-o societate care nu era mobilizată pentru război.

Poporul, spre deosebire de 1917, nu este atât de oropsit. Grosul electoratului nu are de suferit, noi n-am câștigat bătălia economică cu Moscova, Putin are legitimitate în continuare.

Acolo a fost o problemă, un nebun s-a dus cu trupele lui spre Moscova. Noi nu știm ce s-a discutat, cum, și, când. Sunt multe pe care nu le știm, nu cred că Moscova avea nevoie de scuze ca să-și mute trupele în Belarus.

Cel puțin poate să oblige Ucraina să-și disloce niște trupe în nord. Dincolo de orice, eu nu cred că Putin are vreun pericol, singurul pericol este să fie înfrânt, la fel ca și Zelenski.

Trupele Wagner, erau deja retrase de pe front, logica militară n-a fost afectată. Nu cred că cineva își imaginează că Putin e în pericol. Bătălia va fi pe front, nu la Kremlin”, a explicat Dan Dungaciu, în cadrul podcastului realizat de Ionuţ Cristache.

Dan Dungaciu: Faptul că se propagă ideea unei lovituri de stat este clar că-i sperie pe ruşi

Expertul a analizat şi modul în care Vladimir Putin a comunicat după aceste zile fierbinţi şi spune că mesajul său nu a fost adresat Occidentului, ci propriei populaţii, care a fost speriată de ideea unei lovituri de stat, aducându-le aminte de revoluţia portocalie din Ucraina.

„Rușii au avut întotdeauna o obsesie, revoluția „orange”, cum a fost în Ucraina, sigur că au avut o stare de spirit, au fost chiar speriați, faptul că se propagă ideea unei lovituri de stat este clar că-i sperie.

Chiar dacă ar fi fost o implicare a Occidentului, negată de Putin, n-o spui. Asta înseamnă că au ajuns prea aproape de tine și te face slab.

Discursul a fost foarte clar și adresat populației, nu Occidentului, acoperirea mediatică va fi cum vrea tabără cealaltă, ”nu ce spui tu”.

Putin știe asta, orice ar fi spus el, el știa că nu funcționează, media Occidentului transmite ce vrea. Putin nu și-a făcut iluzii că va convinge Occidentul”, a mai spus Dan Dungaciu.

Întreaga emisiune poate fi vizionată la acest link.