Robert Turcescu este un jurnalist și om politic român, fost realizator al emisiunii radio „România în direct” și al talk-show-ului 100%. A publicat articole în Dilema și Dilema veche. A fost moderatorul emisiunii politice Sub semnul întrebării, difuzată pe postul B1 TV.

La alegerile locale din 2016, a candidat la Primăria București, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). S-a clasat pe locul 4, cu 6,46% din voturi.  Pe 9 iunie 2016, a fost ales vicepreședinte al PMP și a fost desemnat președinte interimar al PMP București, funcție pe care a deținut-o până la 9 august, când a fost înlocuit de Valeriu Steriu.

Turcescu a fost ales deputat de Constanța în legislatura 2016-2020 din partea PMP.

Evenimentul Zilei, în FM

Evenimentul zilei a încheiat un parteneriat cu postul de radio Gold FM, iar emisiunile realizate de către jurnaliștii EVZ vor fi transmise și pe calea undelor.

De la sfârșitul lunii octombrie, postul de radio Gold FM a început un proces de redefinire a grilei și subiectelor postului cu scopul de a oferi un format complet pentru mai multe tipuri de public. Andrei Gușă a preluat conducerea cu motivația că stilul clasic al lumii radio poate fi îmbinat cu noile cerințe ale spațiului online.

Una dintre cele mai importante noutăți aduse în proiect este parteneriatul cu Evenimentul Zilei. Gold FM va difuza emisiunile realizate de jurnaliștii de la Evz.ro. Astfel, la radio veți putea asculta următoarele producții: „Față în față”, realizată de Alecu Racoviceanu, „Contrapunct” cu Dan Andronic și Mirel Curea și „Dosare de presă”.

Specificăm faptul că primele două emisiuni vor fi transmise live. Luni la 12:00 va fi transmisă emisiunea „Față în față”, iar marți, de la aceeași oră, „Contrapunct”. Interviurile realizate de Mirel Curea sub titulatura „Dosare de presă” vor fi difuzate sâmbăta, de la ora 13:00.