Raed Arafat a vorbit deschis, într-un dialog fără anestezie cu Lucian Duță despre COVID și despre restricțiile impuse în pandemie împotriva temutului virus. Șeful DSU a declarat într-un interviu difuzat pe canalul de Youtube EVZ Capital, că a scăpat până acum de COVID.

Raed Arafat s-a aflat față în față cu doctorul Lucian Duță, extrem de cunoscut pentru opiniile sale tranșante referitoare la vaccin, dar și la evoluția pandemiei de coronavirus. În cadrul intervenției sale, Arafat a spus că nu s-a infectat, până acum, cu COVID. El a ținut să sublinieze și pentru că a fost extrem de atent și a respectat toate măsurile de protejare împotriva COVID. Șeful DSU a arătat că a ținut cont de măsurile de igienă dar și de cele de distanțare. Acesta a mai spus că s-a vaccinat împotriva COVID și că s-a imunizat inclusiv cu doza a treia.

Arafat a vorbit și despre ceea ce s-a petrecut în România în ceea ce privește restrițiile impuse și schimbarea constantă a regulilor anti-COVID. În opinia sa, nu a fost vorba despre incompetență sau că autoritățile nu au știut ce vor.

„Era chestiunea bazată pe date suplimentare. De asta am schimbat regulile”, a arătat Arafat.

Nicio persoană nu a luat decizii singură

În discuția purtată la Evz Play cu medicul Lucian Duță, șeful DSU, Raed Arafat a vorbit despre funcția pe care o deține, dar și despre deciziile luate în pandemia de coronavirus. Acesta susține că poate fi demis în orice moment, de către Guvern, iar dacă se va întâmpla acest lucru, nu se va opune.

„Când ți se spune să părăsești o echipă, ți se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate să îl facă orice Guvern pentru că este doar o poziție”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă a luat decizii greșite în gestionarea pandemiei de COVID, șeful DSU a precizat că nimic din ce a anunțat public nu a fost decis doar de el, ci după nenumărate consultări cu autoritățile de specialitate.

„În primul rând ce trebuie să se înțeleagă este că nicio persoană nu a luat decizii singură. Da, au fost unele decizii pe care le-am propus, m-am consultat înainte să le iau. Îmi asum ce propun și ce am propus în anumite situații, dar deciziile în această pandemie au fost tot timpul pe mecanismul legislativ.

Exista grup, existau voturi, exista Comitet de Situații de Urgență, un mecanism extrem de important și care poate să spună că nu vrea asta, vrea nuanțarea ei, dar se asumă și discuțiile se mută la nivelul hotărârii de Guvern.

În primul rând poziția mea de șef al DSU, impune ieșirea și vorbitul și să ies la declarații. Este normal, așa a fost și colegul meu din Italia care a coordonat totul și prezenta lucruri plăcute și neplăcute care nu vin bine pentru omul de rând”, a spus Arafat.