Parlamentarii PSD din Timiş, Caraş Severin şi Ilfov ar fi anunțat că nu vor mai susţine Guvernul PSD-ALDE dacă Liviu Dragnea nu va demisiona, conform unor surse politice. Ceea ce ar însemna automat că Guvernul ar pica și s-ar alege un alt premier.

Ei bine, se pare că premierul agreat de cei mai mulți ar fi Corina Crețu, actualul Comisar European pentru Dezvoltare Regională, au dezvăluit surse politice pentru CAPITAL. În perioada cât a stat la Bruxelles, aceasta a reușit să-și consolideze relații internaționale care o ajută chiar și în această ecuație. Ea ar avea sprijinul și partidului lui Victor Ponta, Pro România, iar președintele Klaus Iohannis nu ar avea motive să o refuze.

Într-un interviu pentru Hotnews, Corina Crețu a dezvăluit că nimeni din PSD nu i-a propus până în acest moment să candideze pentru un loc în Parlamentul European, deși în trecut a fost pe locurile fruntașe din listă. Asta arată că Liviu Dragnea nu o agrează foarte mult. De altfel, Victor Ponta a fost cel care a propulsat-o în funcția de comisar european, ținând cont probabil și de relația foarte apropiată a acesteia cu Daciana Sârbu.

Te-ar putea interesa și: