În aceeași OUG, care modifică o lege mai veche, privind înființarea ANCOM, este stabilit, salariul vicepreședinților, în număr de 2, la de 4 ori salariul mediu pe instituție.

Luna trecută, la o solicitare făcută de Hotnews, ANCOM a transmis salariile angajaților. În informarea făcută presei, instituția precizează că președintele Sorin Grindeanu are un salariu de 8.800 lei net, lunar, vicepreședinții 7.780 lei net, lunar, iar media salarială este de 7.600 lei. Legea care stabilește sasalariul președintelui și vicepreședinților ANCOM a ieșit din Parlament în 2 noiembrie, ceea ce înseamnă că după ce Grindeanu și-a făcut public salariul, care era în media pe instituție, Parlamentul i l-a mărit de cinci ori, până la 39.000 lei. La rândul lor, vicepreședinții câștigă acum circa 30.000 de lei lunar.

Nici cu o săptămână în urmă, Grindeanu făcea glume pe seama salariului său, rugând jurnaliștii să nu mai facă speculații” cu privire la salariul său, care nu ar fi, în niciun caz, 10.000 de euro. „Vă rog să mă ajutaţi să nu mai am probleme acasă. Fac un apel la voi şi vă spun că de-abia am reuşit să o conving pe soţie. Să ştiţi că nu am 10.000 de euro salariu, salariul meu este de 8.000 de lei. Aşa că toată istoria asta, acum dacă întrebi pe oricine şi s-ar face un sondaj, cred că nouă din zece ar spune că Grindeanu are 10.000 de euro pe lună. Am făcut apelul ăsta că sunteţi mult mai apropiaţi de mine şi să mă ajutaţi ca lună de lună, soţia mea care este o cititoare de presă să nu mai meargă pe anumite căi greşite, îmi pare rău că nu am venit cu fluturaşul. Mi-aş dori să ne înţelegem, să am un astfel de salariu, dar nu e cazul, preciza Grindeanu. La doar câteva zile după această declarație, salriul i-a crescut de cinci ori și de acum va încasa circa 9.000 de euro lunar, aproape de cei 10.000 de euro , cât s-ar fi ‘’speculat” în presă că ar fi încasat.

De precizat, legea care stabilește salariul președintelui și vicepreședinților ANCOM nu spune nimic despre alte bonusuri și sporuri ar avea aceștia incluse în venitul salarial lunar, ci doar despre baza de plecare Spre comparație, dacă este adevărat că Gridneanu câștiga, potrivit propriilor declarații, doar aproxiumativ 2.000 de euro lunar, la ANRE, echivalentul ACOM în energie, salariul, cu bonusuri, al președintelui este de aproape 11.000 de euro lunar. La ASF, reglementatorul bursei, asigurărilor și pensiilor, urcă până la 14.000 de euro lunar, fără bonusuri. Rezultă că Grindeanu ar fi fost cel mai prost plătit ef al unei autorități de reglementare, lucru pe care parlamentarii s-au grăbit acum să îl repare.

Sorin Grindeanu a fost numit prim-ministru imediat ce alianța PSD – ALDE a câștigat alegerile. În iunie 2017, este demis prin moțiune de cenzură de către aceeași alianță. Trei luni mai târziu, în noiembrie 2017, este numit de Parlament președinte al ANCOM.