Mohammad Murad spune ceea ce alții nu știu sau nu vor să spună despre economia României. Dar și despre politică. Plus Călin Georgescu. Întregul podcast „HAI Live” poate fi vizualizat pe canalul de YouTube „HAI România” și pe paginarea de Facebook EVZ.

Mohammad Murad spune lucrurilor pe nume

Printre altele, jurnalistul Robert Turcescu l-a întrebat pe cunoscutul om de afaceri dacă fostul candidat Călin Georgescu, câștigător al primului tur din scrutinul anulat, este o variantă potrivită pentru propunerea de prim-ministru.

„Au loc alegerile, bun. Să zicem că, la un moment dat, câștigă aceste alegeri George Simion. Călin Georgescu vi se pare o variantă ok pentru prim-ministru?”, a întrebat jurnalistul.

Răspunsul lui Murad nu a întârziat. Deputatul a subliniat că Georgescu este „un tip pregătit”, iar el se regăsește în multe dintre declarațiile fostului candidat.

„Călin Georgescu este un tip pregătit. Poate să fie o variantă, dar nu unica variantă. Eu mă regăsesc în multe chestii spuse de Călin Georgescu. O spun foarte sincer. El spune niște cuvinte pe care nu le-am mai auzit. Întotdeauna, când vrem să construim o țară, din punct de vedere economic, ne întoarcem la resursele ei.

După aia, spune așa. (…) Toată lumea a făcut mișto de program. Aceea este o realitate. Apa, hrana. Este un lucru pe care eu personal (n.red. l-am experimentat), în Liban, într-o comună care are numai piatră.”

Întreaga ediție a podcastului poate fi vizualizată AICI.

Omul de afaceri a oferit un exemplu clar

De asemenea, omul de afaceri a oferit un exemplu din trecutul lui, prezentând dificultățile întâmpinate de oameni în Liban.

„Pentru mine, faptul că a cumpărat sau a primit tata trei mașini de pământ, ca să facem o gradină, este un mare lucru. Acele trei mașini îți asigură veniturile. România nu se poate să fie săracă”, a relatat omul de afaceri.

Pentru a falimenta o țară precum România, trebuie să fi expert în răutate și trădare

Mohammad Murad a subliniat apoi faptul că este necesar un expert în „răutate, trădare, lipsă de caracter și lipsă de valori umane” pentru a falimenta o țară precum România.

„Pentru a falimenta o țară precum este România, trebuie să fi expert în răutate, expert în trădare, expert în lipsă de caracter și expert în lipsă de valori umane. (…) La noi, apa se cumpără cu mașini. Știri care e diferența? Prima zi de școală în România, vine educatoarea și spune copiilor: Sunteți fericiți și să fiți fericiți deoarece v-ați născut într-o țară în care avem apă, mare, munte, de toate. Prima zi de școală în Japonia, vine educatoarea și spune: V-ați născut într-o țară complicată. Avem oceanul și piatra. Dacă nu învățați și nu vă gândiți, o să muriți de foame. Asta e diferența de cultură. Din păcate, noi am neglijat orice”, a subliniat Mohammad Murad.

Amintim că omul de afaceri a venit în România în 1982 din Liban pentru a studia medicina. După 30 de ani, a ajuns să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară.