Tot în cursul zilei de azi, directorul CFR S.A. a demisionat. Dimitris Sophocleous, primul manager privat al CFR S.A., a decis să îşi dea demisia după ce Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie.
"Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere şi regret, de respingerea Planului de administrare de către acţionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (…) Apreciem că această schimbare intempestivă nu este fundamentată de raţiuni economice, situaţia companiei îmbunătăţindu-se în ultimele luni, ci mai degrabă de disperarea factorului politic de a pierde influenţa asupra resurselor unei companii de stat şi a finanţărilor europene", se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax. 
Ca urmare a respingerii planului, Dimitris Sophocleous a anunţat că demisionează. Pe lângă Sophocleous și Isar, administratorii CFR SA sunt Florian Raimund Kubinschi, Enache Jiru și Dănuţ-Leonard Sandu.
Ce urmează
Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CNCF CFR SA,  a respins, în unanimitate,  în cadrul şedinţei de astăzi 15 aprilie 2013, Planul de Administrare revizuit al Consiliului de Administraţie (CA) al companiei.

Conform prevederilor OUG nr 109/2011, art. 30, alin. 3 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, AGA a numit un nou Consiliu de Administraţie, din lista persoanelor propuse de consultantul angajat de Ministerul Transpoorturilor (SC PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants SRL, D&B David şi Baias S.C.A. şi George Butunoiu Group SRL), mandatul membrilor celui precedent încetând de drept. Noul Consiuliu de Administraţie este format din următorii membri, aleşi la recomandarea consultantului: Sorin Mîndruţescu – CEO Oracle România, de trei ori a fost ales preşedinte al American Chamber of Commerce in Romania (AmCham), Peter Weiss – ex Country CEO Bancpost, fost presedinte al ABN Amro România (RBS Romania), Peter Raimund Kubinschi, Enache Jiru și George Micu. Ca urmare a demisiei lui Dimitris Sophocleous, competenţa de numire a directorului general revine noului CA.

Surse au declarat pentru Capital că noul președinte al CA va fi Sorin Mîndruțescu. De asemenea, sunt șanse mari ca George Micu să fie noul director general.