Noul şef al Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, a coordonat intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, conform b1.ro.

Nişte imagini difuzate, în exclusivitate, de B1 TV, arată că Sindile, îmbrăcat în civil, se afla lângă ”omul în alb”, deja celebrul Cătălin Paraschiv,  şeful Brigăzii speciale a Jandarmeriei. 

În imagini se poate vedea cum Sindile dă mai multe indicații jandarmilor din Piață. 

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, le-a cerut scuze persoanelor care „au suferit în mod gratuit” la respectivul miting, în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice.

„Vreau să fac un îndemn la calm. (…) Dacă sunt persoane care au suferit în mod gratuit în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice, (…) ne cerem scuze faţă de aceştia. Rolul nostru a fost de a restabili ordinea publică. Cazurile punctuale (…) sunt cercetate de către Parchetul Militar, în prezent. Avem în permanenţă legătura cu structurile de poliţie pentru identificarea celor care au acţionat împotriva forţelor de jandarmerie şi (…) asigur populaţia că Jandarmeria Capitalei este în măsură de fiecare dată să asigure măsurile de ordine publică şi, după caz, restabilirea ordinii publice, indiferent de situaţie”, a declarat Laurenţiu Cazan, comandant al acţiunii din Piaţa Victoriei, joi, la TVR 1.

Totodată, el a precizat că îşi asumă ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei. „Nimeni n-a acţionat fără să primească dispoziţie din partea mea, asta să fie clar. Îmi asum tot ceea ce s-a întâmplat în piaţă, dar încă o dată vreau să îmi cer scuze dacă sunt persoane care au suferit în urma intervenţiei de restabilire a ordinii publice”, a spus Laurenţiu Cazan.

El s-a referit şi la cazul unor turişti israelieni care s-au aflat într-un taxi în zona Pieţei Victoriei în momentul protestului.

„Activităţile punctuale, gen cea (…) cu israelienii, eu sunt ferm convins că fac obiectul cercetărilor de către Parchet (…) Este vorba de o situaţie după ce s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice, (…) e Titulescu, zona dinspre Banu Manta. Acolo era o zonă unde foarte multe persoane acţionau împotriva forţelor de jandarmerie (…) Noi ne-am dus cu efectivele către acea zonă să respingem acel grup pentru a restabili ordinea publică. O parte dintre ei foloseau taxiurile pentru a pleca din zonă (…). Ca o măsură a noastră pentru a reuşi să identificăm persoanele respective a fost să verificăm şi acea zonă cu taxiuri (…) În calitate de comandant al acţiunii, vreau să îmi cer scuze faţă de toţi cei care poate au suferit în mod gratuit în urma intervenţiei noastre de restabilire a ordinii publice şi accept că este posibil să fi existat şi asemenea cazuri”, a adăugat Laurenţiu Cazan.