Ion Cristoiu, dur la adresa lui Zelenski

Luni, 13 noiembrie, a fost difuzat cel mai recent episod din podcastul HAI Live cu Turcescu pe canalul de YouTube HAI România. Alături de jurnalistul Robert Turcescu s-a aflat și jurnalistul Ion Cristoiu.

Cei doi au discutat despre diverse evenimente care au loc atât în România, cât și la nivel mondial.

Unul dintre subiecte s-a referit la situația din Ucraina, iar maestrul Ion Cristoiu a fost întrebat dacă îi este milă de Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Ion Cristoiu a precizat că președintele Ucrainei a făcut tot ce avea nevoie Putin pentru a invada. Totuși, el subliniază că nu spune că Zelenski ar fi omul rușilor.

”Dacă te gândești la ce a făcut Zelenski, el a făcut exact ce avea nevoie Putin ca să-i invadeze. Adică gândiți-vă la câte a făcut el.

Deci, cred, eu nu spun că e omul rușilor, dar dacă te uiți bine vei vedea că Putin avea nevoie, unu, de hăituirea minorității ruse, da? Înainte de această invazie, televiziunile rusești au transmis într-una, ceea ce nu se dă la noi, cum erau hăituiți cutare – cutare”, spune el.

Jurnalistul Ion Cristoiu a mai spus că nu înțelege ce l-a apucat cu aderarea la Alianța Atlanticului de Nord (NATO).

El a mai spus că, având în vedere ce rachete deține Rusia, nu ar fi contat dacă NATO își întindea teritoriul până la granițele sale. Mai mult, Ion Cristoiu spune că Ucraina nu ar fi atacat Rusia dacă era în NATO pentru că nu avea voie.

”Doi, el a, încă o dată, nu înțeleg ce l-a apucat cu NATO. Și ăsta era un pretext, pentru că asta e ideea lui Putin, că să nu vină NATO aproape, până în lumea de azi ai nevoie de (…) poate să vină NATO la granița ta, dacă tu ai rachete (…)

Adică bun, și dacă era membra NATO, Ucraina. Și? Cu atât mai mult că dacă era membră NATO, nu ataca Rusia, că nu avea voie, da? Bun, deci undeva pare că cineva l-a manipulat, sau că el a creat toate condițiile pentru a justifica în ochii rușilor invazia”, arată el.

Volodimir Zelenski a exagerat

În cadrul aceluiași podcast, maestrul Ion Cristoiu a mai spus că președintele Ucrainei a exagerat.

Un om politic asemănător este și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

După părerea acestuia, și președintele moldovean exagerează în ceea ce privește declarațiile făcute la adresa Federației Ruse.

”Și probabil că așa se știe, spune că de ce Putin nu are probleme. Deci el a fost cel care a făcut tot ce, adică a exagerat, așa cum exagerează Maia Sandu. Dom’le, ieși, te poți rupe de ruși, dar nu la nivelul fiecare zi, hau-hau, las-o”, spune acesta.

hai romania 13 noiembrie
SURSA FOTO: Capital.ro

Zelenski, vizită în SUA pentru a vorbi cu Trump

Ulterior, jurnalistul Robert Turcescu a precizat că Administrația de la Kiev pregătește o vizită în Statele Unite ale Americii (SUA).

Potrivit acestuia, președintele Volodimir Zelenski dorește să discute cu fostul președinte american Donald Trump.

Pe fond, jurnalistul Robert Turcescu amintește că republicanii sunt cei care dețin controlul Congresului. Astfel, Ucraina are nevoie de sprijinul acestora.

Robert Turcescu a continuat și a spus ”Deci Zelenski se va întâlni cu Donald Trump. Păi vă dați seama ce înseamnă asta pentru relația lui cu Biden? Deci va fi teroare. Adică Biden o să spună, cum bă ăsta pe care l-am ajutat noi, el se duce acum să pupe inelul nebunului de Trump doar pentru că are nevoie de bani în momentul de față? Deci mie mi se pare că lucrurile realmente o iau razna”.

Pentru mai multe detalii, vezi podcastul aici.