Jurnalistul Robert Turcescu a făcut comentarii privind scandalul din interiorul USR și cazul Elena Lasconi, care a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională din 2018, declanșând o serie de critici din partea foștilor săi colegi de partid și a altor membri ai Polului Dreapta.

Scandalul din USR și cazul Elena Lasconi e „o făcătură de laborator”

Robert Turcescu sugerează că acest caz ar putea avea scopul de a atrage electoratul care a susținut referendumul și de a pregăti terenul pentru alegerile din 2024. Robert Turcescu este de părere că tot acest scandal ar putea face parte dintr-o strategie politică mai amplă.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a fost criticată aspru de foștii colegi din partid, acum la REPER, precum și de Clotilde Armand. Cu toate acestea, cea mai dură reacție a venit din partea fiicei sale, care a publicat o postare pe Instagram exprimându-și dezgustul față de votul mamei sale.

„Nu plecați după fentă! „Cazul Elena Lasconi” e o făcătură de laborator: Polul de Dreapta (USR, PMP, Forța Dreptei + Nicușor Dan) caută să prindă la alegerile din 2024 electoratul care a votat DA la Referendumul pentru Familie. Și mai caută și un candidat la prezidentiale, care va fi Elena Lasconi, dar care avea o problemă: o fiică gay.

„Scandalul” mamă-fiică rezolvă aceasta situație. Si avem așa: Lasconi, Orban, Tomac și Nicușor Dan, toți votanți ai Referendumului pentru Familie, se adună în Polul Dreptei și au o temă cu rezonanță pentru campania din 2024. Iar Lasconi a fost lansată pe orbita prezidențialelor pe modelul „dragă Stolo”. Eu miros, așa, a cui a fost strategia, dar deocamdată tac”, a scris jurnalistul într-o postare pe Facebook.

Mai există și o altă variantă

De asemenea, acesta a adăugat că „Drulă e pa din ecuația asta pentru că n-a livrat”. Ulterior, Robert Turcescu a adăugat în postarea sa că mai există o variantă. În plus, jurnalistul subliniază că USR ar putea avea de suferit în urma acestor evenimente, estimând că partidul nu mai are potențial de creștere.

„Mai e o variantă, aceea in care Drulă, care se visează candidat la prezidențiale deși e vai de capul lui, a vrut să scape de Lasconi, dar, atenție, ȘI DE ALIANȚA CU ORBAN și TOMAC, așa că a împușcat doi-trei iepuri dintr-o lovitură. Dar și-a tras și un glonț în picior în cazul asta, pentru ca USR e praf, nu mai are potențial de creștere și o să se târască în 2024 în jurul lui 10% cel mult”, a mai scris Turcescu.