EXCLUSIV. Ion Cristoiu, la EVZ Play: Occidentul și SUA au nevoie de un dușman de serviciu (VIDEO)

Ion Cristoiu a comentat cele mai recente informații referitoare la războiul din Ucraina, început la data de 24 februarie, precizând că există două soluții cu privire la acest conflict armat. Prima soluție, cea referitoare la o posibilă contraofensivă a Ucrainei, este puțin probabil să se întâmple deoarece ea ar duce la un alt război.

”Există două scenarii – scenariul este ca Ucraina înarmată, în loc să treacă la recostrucție, trece la contraofensivă și îi aruncă pe ruși în mare, inclusiv din Crimeea. Eu pun această întrebare ”Crede cineva că rușii vor sta cu mâinile în sân aruncați în mare?”.

O a doua posibilitate este că moare (Putin n.red.) și vine altcineva. Indiferent, și Navalnîi dacă vine, nu dau Crimeea. Să ne imaginăm că vine Navalnîi, în momentul în care vine ce cred coțofenele și generalii care au făcut cursuri NATO? (…) Bă gata, din acest moment noi intrăm în NATO si suntem colonia Americii, așa ca noi. O să vină un ambasador american care la Kremlin o să bată cu pumnul în masă că așa este, intrăm și în Uniunea Europeană, ne retragem de acolo cu totul și mai mult intrăm în coaliția multilaterală. În momentul în care ai zis asta ai cinci lovituri de stat.

Asta este o soluție. Nu cred că se va apela la ea în sensul de contraofensivă pentru că în acel moment reîncepe războiul. O fi având ăia tancuri, dar rușii au în continuare rachete de croazieră, începe să toace Kievul”, spune Ion Cristoiu, în cadrul podcastului cu Robert Turcescu de pe pagina de YouTube EVZ Capital.

Occidentul și Statele Unite ale Americii au nevoie de un dușman

Ion Cristoiu a precizat că mai există o a doua soluție, cea care este pe placul Occidentului, dar și pe placul Statelor Unite ale Americii (SUA). Acesta spune că dacă o altă persoană îi va lua locul lui Vladimir Putin la Kremlin și va decide ca trupele ruse să se retragă din Crimeea, atunci Occidentul și SUA nu vor mai avea un ”dușman de serviciu”.

”După părerea mea, soluția care convine, mai ales Occidentului, este conflict înghețat (…) vom avea pe plan mondial două mari teme: unu-rușii au fost înfrânți, (…) deși ei rămân acolo.

Acest moment va ajuta extraordinar de mult Occidentul pentru că păstrează dușmanul de serviciu în viață. Occidentul, americanii au neapărată nevoie. Să ne imaginăm că vine cineva la Kremlin și se retrag din Crimeea. Păi și care mai e dușmanul”, a mai spus Ion Cristoiu.