Executivul nu va satisface dorințele profesorilor români

„Nu vor livra nimic pe nivelul așteptărilor, dar cred că până și liderii de sindicat au fost cam surprinși de cât de hotărâți sunt oamenii și eu cred că asta trebuie spus. Eu nu mă simt reprezentat de ei (nr. cei din sindicat) de multe ori pentru că sunt îmbătrâniți, dar țin foarte mult la ideea de sindicat și de data asta am văzut o mișcare extrem de democratică, pornită de foarte de jos în sus care nu se va termina fără revendicări ca lumea respectate.

Poate să zică Ciolacu și Ciucă ce vor ei, dar oamenii sunt pregătiți și să amâne examene și să ia tot felul de decizii radicale. Avem și părinți și elevi de partea noastră. Ei sunt politicieni, trebuie să elibereze fonduri. Trebuie să termine și cu acele poze externe. Ne pozăm cu șapcă de la Trump. Nu așa se face politică externă.

Când unii își bat joc de tine cu Schengen să o spui clar, să devii o figură a dezbaterii europene. Ei nu fac asta, dar își cumpără prezența pe scena politică cu bani. Încercați fără generali că s-ar putea să fie mai ieftin cu profesori, cu bugetari din ăștia plătiți normali”, a declarat, miercuri, Costi Rogozanu în cadrul podcastului „România lui Cristache”, de pe canalul de Youtube „HAI România!”.

Costi Rogozanu avertizează că vom avea din ce în ce mai puțin oameni educați

„Vom avea din ce în ce mai mulți oameni care nu vor fi educați pentru că nu își vor mai permite educația, nu îi lasă starea socială să se educe și vom sta cu școlile mai mult un soi de țarc să păzim copii care nu își permit să se ducă la școli private.

Nu ai cum să construiești nimic. Aia nu e o societate în care nu o să înțelegi ce e aia solidaritate. E solidaritate cu profesorii cât de cât”, a avertizat el.

Aia (nr. când au fost făcuți profesorii putiniști) e o coordonare extrem de infantilă. Dacă cineva trebuie plătit pentru o astfel de coordonări trebuie urgent concediat. Unu, să faci sute de mii de oameni putiniști e deja caz clinic, se poate trata cu pastile. Nu se poate să zici așa ceva pe un post cu acoperire națională cum e Digi24.

Și cu fețele lui Pârvulescu și alți intelectuali care girează astfel de intervenții. Stând acolo și nespunând nimic , ba chiar susținând astfel de intervenții. Din păcate acești oameni domină media. Am văzut că au chemat chiar și directori de liceu, ei nu au voie să facă grevă. Nu am văzut profesori la televizor”, a adăugat el.

De ce au refuzat profesorii oferta propusă de Guvernul României?

Spre final, Costi Rogozanu a explicat de ce sindicaliștii din domeniul educației au refuzat majorarea de 1.000 de lei a salariilor profesorilor.

„Ajunge la 3.000 pentru un debutant. De la acel 4.000 se discută în două etape în doi ani. Mai sunt revendicări acolo. Oferta e de refuzat. Mi se pare prea puțin, cu asta trebuia început.

De la 4.000 pentru debutant tu propui 3.000 în mână. Noi am cerut și un procent consistent din PIB. Trebuie garantarea și acelui procent mai mare. Liderii ar face bine să nu cadă. Ieri au fost ședințe cu directorii”, a spus el.