Rusia are nevoie de un război de lungă durată

Jurnalistul Bogdan Comaroni a spus, în primul rând, că Vladimir Putin are nevoie de un război de lungă durată în Ucraina. Potrivit lui, liderul de la Kremlin putea să rezolve mult mai rapid „problema ucraineană”, cu aparatură mult mai sofisticată.

Cu toate acestea, punctează el, a apelat la un război de uzură, cu armament apropiat cu cel de după al doilea Război Mondial pentru ca BRICS-ul să capete mai multă putere.

Bogdan Comaroni a spus că Rusia și BRICS au nevoie de un război lung și pentru derularea afacerilor și repoziționare. Asta în contextul în care pandemia de COVID-19 „nu a mers în direcția așteptată”.

Mai exact, jurnalistul s-a referit la faptul că lumea nu se aștepta la apariția unui conflict armat, ci la un control masiv asupra populației globului, adică o mutare a banilor și a resurselor mult mai sigură.

„Avem confruntarea celor doi poli masivi, adică Occidentul și BRICS-ul. (…)

Cu cât războiul e mai lung, cu atât BRICS-ul câștigă mai multă putere, este evident, cred, pentru oricine”, a spus Bogdan Comaroni în podcastul de pe canalul de Youtube HAI România!, moderat de Robert Turcescu.

Europa are nevoie de armată și poliție proprii

Potrivit jurnalistului, Ursula von der Leyen „execută ordinele globale”, cum le-a executat și pe cele ale pandemiei, ale vaccinării.

Bogdan Comaroni spune că ideea este ca Europa să intre pe piața masivă de armament, mai ales în contextul în care Donald Trump a amenințat că va scoate SUA din NATO.

„Adică să facem un mini-NATO”, a explicat el.

Jurnalistul a precizat că ideea îi aparține președintelui Francez Emmanuel Macron. Acesta a spus că Uniunea Europeană trebuie să aibă armată și poliție proprii. Bogdan Comaroni a spus că parțial, acest lucru s-a făcut cu Parchetul European.

Însă, spune el, Europolul nu este suficient, ci este nevoie de o poliție de sine stătătoare.

Potrivit jurnalistului, se zvonește că acest „mini-NATO” se pregătește pentru președintele Klaus Iohannis. Bogdan Comaroni spune că liderul de la Cotroceni au ar putea ajunge la conducerea NATO sau secretar general adjunct.

De asemenea, Comaroni l-a descris pe Klaus Iohannis ca fiind „executantul perfect”. De aceea, spune el, i se pregătește un post de șef al acestei Comisii de Apărare, „acest mini-NATO„.

Vezi aici tot podcastul de joi, 29 februarie.