Vladimir Putin, noi acuzații la adresa Occidentului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a reamintit oamenilor că Rusia este angajată într-o „luptă corectă” pentru suveranitatea și securitatea sa. Potrivit spuselor sale, forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de „deplină pregătire”.

Se pare că Occidentul încearcă să atragă Rusia într-o „cursă a înarmărilor”, repetând „trucurile” folosite în 80 cu URSS-ul.

A respins afirmațiile Occidentului, conform cărora Rusia va ataca alte state din Europa. Din punctul lui de vedere, Occidentul nu înțelege situația actuală din Ucraina.

„Rusia duce o luptă dreaptă pentru suveranitatea şi securitatea sa. Operațiunea militară specială e susținută de majoritatea absolută a rușilor.

Forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de deplină pregătire Occidentul încearcă să tragă Rusia într-o cursă înarmărilor, să repete trucul ca în URSS în anii 1980.

Occidentul spune că Rusia va ataca Europa, asta este o prostie. Occidentul nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina – ei cred că acestea sunt un fel de desene animate”, a spus președintele Rusiei în timpul discursului său către celor două camere ale Parlamentului de la Moscova.

NATO se pregătește să lovească Rusia?

A reamintit că țara sa deține arme capabile să lovească ținte de pe teritoriul occidental. Potrivit spuselor sale, forțele aliate NATO se pregătesc să lovească teritoriul rus, folosind cele mai eficiente forțe disponibile.

„Avem și noi arme capabile să lovească ținte de pe teritoriul vostru. Forțele NATO se pregătesc să ne lovească teritoriul, folosind cele mai eficiente forțe pe care le au pentru a o face”, a zis el.

Rusia, NATO
Steaguri Rusia, NATO / SURSA FOTO: Dreamstime

În cazul unui atac, Rusia va folosi armele nucleare, spune clar Putin

Le-a reamintit tuturor că soarta oricărei țări care ar ataca Rusia ar fi mai tragică decât orice alt lucru cu care s-ar putea confrunta Rusia. Orice atac ar duce la utilizarea armelor nucleare. Este surprins de faptul că Occidentul nu înțelege acest lucru.

Din punctul lui de vedere, rusofobia îi orbește pe liderii occidentali și îi privează de rațiune. Fără implicarea Rusiei nu poate exista o pace reală în lume, a punctat el.

„Soarta oricărei țări care atacă Rusia va fi mai tragică decât orice lucru cu care s-ar putea confrunta Rusia. Ei înțeleg că și noi avem arme care i-ar putea învinge pe propriul teritoriu.

Orice atac ar duce la folosirea armei nucleare. Oare ei nu înțeleg asta? Occidentul se consideră suprem, dar rusofobia îi orbește și îi privează de rațiune. Fără Rusia nu există pace reală în lume”, a adăugat liderul rus.

Discursul său a avut loc cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, programate pe data de 17 martie 2024. Se așteptat să vorbească despre planurile sale de viitor, în cazul în care va fi reales pentru conducerea statului.

„Rusofobia” sau „anti-rusismul” este un termen utilizat pentru a descrie o gamă variată de prejudecăți negative, părtinitoare și ostile adresate împotriva Rusiei, rușilor și culturii ruse.