Întrebată cât timp va mai fi nevoie ca românii să prezinte dosar cu șină în interacțiunile cu instituțiile statului, Roxana Mînzatu susține că în aproximativ 2 ani de zile această problemă va fi una care să țină exclusiv de trecut.

„Răspunsul ar fi că 2 ani, până în 2021, dacă ne uităm la termenele de finalizare ale contractelor de finanțare din fonduri europene pentru dezvoltarea de servicii publice electronice în zona de acte de stare civilă sau evidența firmelor la Registrul Comerțului.

Finanțare și progres pentru proiectele de digitalizare în administrația publică – acesta este un obiectiv ce cred că trebuie urmărit prioritar de Ministerul Fondurilor Europene alături de Ministerul Comunicațiilor. Să finanțăm proiecte care elimină drumurile între instituții pentru extrase, copii după documente sau diverse dovezi, să permitem acces și plată online în loc de coada la ghișeu – acesta este un obiectiv pe care să îl finanțăm atent și în actuala perioadă și, mai mult, în perioada 2021-2027,” a declarat Roxana Mînzatu.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene anunță că, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe,  Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, au fost semnate trei proiecte în valoare totală de 41,8 milioane de euro care vizează:

  • servicii electronice pentru obținerea (inclusiv pentru dovada) cărții de identitate, a paşaportului, a permisului de conducere și înmatricularea autovehiculului
  • emiterea si gestiunea pașaportului electronic în posturile consulare
  • gestionarea electronică, la nivel național, a cazurilor și dosarelor persoanelor cu handicap

Puteți citi aici interviul complet cu ministrul Fondurilor Europene.