Discuţii incendiare pe canalul de YouTube „HAI România!” al EVZ Capital. Iată ce subiect au luat la puricat Turcescu, Comaroni şi Hoandră.

Reprezentanții a 13 culte religioase recunoscute de statul român au trimis o adresă la Ministerul Educației în care fac o solicitare. Biserica Ortodoxă a solicitat ca diversitatea de gen să nu mai fie definită în proiectul noii Legi a învățământului, iar profesorii să nu mai fie obligați să o promoveze.

Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, în raport cu celelalte discipline din trunchiul comun, care pot fi alese de elevi pentru a susține probe la Bac, afirmă reprezentanţii culterlor. Astfel, clericii semnatari cer modificarea Articolului 99 din proiectul legii învățământului preuniversitar, alineatele 4), 5) și 6).

Este o mișcare tranșantă și destul de neobișnuită a BOR, care în general s-a ferit să intervină în politicile de educație, spune Robert Turcescu. „Să ne îndreptăm spre fumurile care ies din mințile unora din România. A luat foc toată țara. Se ceartă toată lumea cu toată lumea, progresiști, conservatori”, a remarcat jurnalistul pe marginea acestui scandal.

Bogdan Comaroni: E un pericol foarte mare pe care îl văd toți progresiștii

În viziunea invitatului său, jurnalistul Bogdan Comaroni, această solicitare a BOR a pus pe jar, pe bună dreptate, neomarxiștii, progresiștii și adepții transumanismului.

„Tema asta revine periodic, îți aduci aminte ce isterie a fost cu icoanele în școli? Toată isteria s-a transformat nu într-o polemică, ci într-un război. De ce? În primul rând nu se discută despre obligativitate, ci că poate să devină opțional.

Doi la mână, e un pericol foarte mare pe care îl văd toți progresiștii pentru că m-am uitat și eu pe statistici. Ultima statistică arată că din 2,9 milioane de elevi, părinții e obligatoriu- – după o decizie a Curții Constituționale- să facă cererea în numele elevului că vrea să fie prezent la orele de religie.

Într-o Românie ortodox declarată, iată că proporția asta de peste 75% e un pericol imens. Reprezintă un pericol foarte mare ca această materie, Religia, să devină o materie principală. Mai există un pericol pe care îl întrevăd ei, ca foarte mulți dintre cei care doresc să-și dea Bac-ul să aleagă Religia.

Atunci pentru ideile progresiste, neomarxiste, transumaniste, anti-creaționiste evident că este un pericol major. Parcă n-ar fi suficient că deja din statistici, într-o țară ca România ortodoxă e înfrântă din capul locului orice idee din asta marxistă. (n.r. – Religia) n-a putut să fie nici pe vremea comunismului învinsă. Și atunci dărâmau biserici, dar oamenii țineau acasă mai în secret, mai nu Paștele, Crăciunul, botezau copii”, a afirmat vineri, 17 martie, Bogdan Comaroni.

Tavi Hoandră: Minunata lume nouă se pune acum cu ortodoxia

Bogdan Comaroni, redactorul-șef al Ziuanews.ro, atrage atenția că cel mai mare pericol la adresa copiilor al atacurilor progresiste pe marginea religiei ca materie opțională la Bac se referă la perioada de formare a acestora.

„Asistăm la o isterie în care toți polii lor de putere și de influență, influencerii, s-au activat ca la un semn, cum au făcut-o în dese rânduri, și au pornit un război împotriva religiei în școli (…)

Fără cultura creștină, cu tot ce a contribuit creștinismul în lume, practic unui copil și unui tânăr în formare cu ce vrei să-i spui care e cel mai important lucru pe care îl va face în viață? Pentru că cel mai important lucru pe care ar trebui să i-l spui este sensul existenței, sensul vieții”, a mai precizat Comaroni.

Editorialistul EVZ Tavi Hoandră a remarcat în context că este o tendință puternică a progresismului de a ataca biserica și religia.

„E războiul dintre două lumi, una falsă și ideologizată, asta se întâmplă și în școală, când ajunge o universitate ca Babeș Bolyai supusă actului programatic al neomarxistului Daniel David.

Lumea ideologizată a venit peste Europa în ideea de a se reface vechile imperii. Minunata lume nouă se pune acum cu ortodoxia”, a declarat Octavian Hoandră.