Curtea Constituțională va discuta în data de 5 iunie decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte. S-a spus atunci că o decizie ar fi putut influența procesul pe care Liviu Dragnea îl avea atunci la instanța supremă.

Avocatul Flavius Radu ne-a explicat cum poate influența situația în care se află Liviu Dragnea dacă CCR va admite această cerere.

„Nu, nu se va schimba nimic. Acest lucru vizează hotărârile pronunțate de prima instanță. Dacă se constantă că este o problemă, nu există căi de atac extraordinare de atac decât pe hotărârea definitivă. Este un tren pierdut”, ne-a declarat avocatul Flavius Radu. El a menționat că indiferent de decizia care se va lua la CCR, aceasta nu va produce efecte în cazul lui Liviu Dragnea pentru că hotărârea pronunțată de prima instanță este cenzurată de către instanța de apel.

Pe de altă parte, anumite voci susțin că Liviu Dragnea ar putea scăpa mai repede de închisoare dacă CCR admite contestația lui Florin Iordache pentru că s-ar afla în termenul de 30 de zile de depunere a contestațiilor.

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Decizia a fost dată de un complet format din 5 judecători. Patru au fost pentru condamnare -Rodica Aida Popa, fost vicepreședinte al Înaltei Curți, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera și Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecător- Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea întregului dosar.