Rezultatele concursului de admitere susţinut de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti în septembrie 2016, pentru programul de masterat Managementul Activităţilor de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională seria 2016/2018 îl plasează pe Ionuţ-Cătălin Sindile pe locul 16 printre candidaţi.

El s-a înscris la buget, însă a fost respins la examen cu o notă de 6,00 şi un punctaj de 25.

Datele publice din CV-ul său arată că este absolvent al mai multor studii postuniversitare. El a făcut managementul la Acadamia de Poliţia „Alexandru Ioan Cuza“ în 2002, psihopedagogie la Universitatea Valahia din Târgovişte şi a urmat cursurile Colegiului Afacerilor Interne la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ în 2013-2014 şi 2016-2017.

 

CV-ul său îl puteţi consulta aici. 

Colonelul Sindile, care înainte de violenţele din Piaţa Victoriei a fost adjunctul lui Sebastian Cocoş, a fost împuternicit astăzi în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. Colonelul Ionuţ-Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ în anul 2000, la arma jandarmi, având o vechime de 18 ani în Jandarmeria Română.

A publicat un manual şi a ţinut seminarii

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din noiembrie 2017, el împarte cu soţia sa Tatiana un teren de 550 mp şi un apartament de 82 mp din Bucureşti. Are trei autoturisme: un Renault, un Volkswagen şi un Fiat. Anul trecut şi-a luat un credit de 90.000 de lei de la Piraeus Bank, a cărui scadenţă este în 2022. Salariul său anual de la Jandarmerie a fost de 85.321 de lei.

În februarie 2013, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, pe atunci maiorul Ionuţ Cătălin Sindile a fost împuternicit comandant al Centrului, pentru o perioadă de până de şase luni. În cadrul acestei experienţe profesionale, Sindile a publicat și un manual didactic intitulat „Manualul de tactici şi procedee de restabilire a ordinii publice-Ochiuri”.

Colonel Ionuț-Cătălin Sindile a participat la proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina” ce a avut loc la Kiev. În cadrul acestuia au fost organizate cursuri de pregătire, precum şi vizite de studiu, documentare şi schimb de experienţă, cu participarea a 71 ofiţeri şi subofiţeri ucraineni, care au beneficiat direct de cunoştinţele şi deprinderile formate la nivelul Jandarmeriei Române în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice, intervenţiei montane şi speciale, protecției instituționale, relațiilor publice, precum şi pregătirii iniţiale şi continue pentru executarea misiunilor din competenţă.

În CV-ul său se mai arată că a făcut prezentări de specialitate în calitate de expert Colegiul European de Poliţie/ofiţeti de poliţie irakieni în cadrul EUJUSTLEX şi că a ţinut seminarii pentru studenţii de anul I-III ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. 

Sindile a fost decorat de Traian Băsescu, în 2010, pentru înaltul profesionalism dovedit pe timpul executării misiunilor internaționale sub egida EULEX, în Kosovo.

Credit FOTO: Captură Facebook