Daniel Fenechiu, mesaj despre drogurile din România

Daniel Fenechiu a fost invitat în noul episod al podcastului HAI România, acolo unde a abordat mai multe subiecte, printre care și consumul de droguri.  Întrebat de către jurnalistul Dan Andronic dacă este îngrijora cu privire la modul în care România a devenit, dintr-o țară de tranzit, o țară de consumatori.

Invitatul a spus că este îngrijorat de acest aspect. De altfel el a mai precizat că în cariera sa a avut cel mai mare caz de dosar de droguri ed până în 2010.

Daniel Fenechiu a povestit despre un episod din 2009, atunci când un ungur a fost prins cu o cantitate mare de cocaină. Este vorba despre 800 de kilograme.

De altfel, el a mai spus că acela a fost momentul în care a văzut cum funcționează o astfel de rețea.

”Da, sunt îngrijorat. Eu am sesizat de mai multă vreme lucrul ăsta, încă de pe vremea când au apărut în România dosarele cu droguri (…) am avut cel mai mare caz de dosar de droguri de până în 2010, un ungur din Budapesta care a fost prins cu 800 de kilograme de cocaina.

Acolo am văzut cum funcționează o rețea incipientă cu vameși, cu firme de transport”, spune acesta.

Zero kilograme de droguri descoperite în portul Constanța

Jurnalistul Dan Andronic, la rândul său, a precizat că din 2010 și până acum lucrurile au avansat. În plus, acesta a precizat că au fost descoperite zero kilograme de droguri în porturile din Constanța.

Lucrul acesta a fost confirmat și de către Daniel Fenechiu care a oferit și un motiv.

Daniel Fenechiu spune ”motivul cred că ține de faptul că, pe de o parte, dotarea este foarte slabă”.

daniel fenechiu dan adronic
SURSA FOTO: Capital.ro

Accidentul de la Vama Veche, un concurs de împrejurări

În discuție s-a adus și accidentul de la Vama Veche, acolo unde doi tineri și-au pierdut viața. Autorul crimei este un tânăr de 19 ani care s-a urcat drogat la volanul mașinii.

Invitatul de la HAI România spune că ceea ce s-a întâmplat la Vama Veche este un concurs de împrejurări. Potrivit lui, concursul de împrejurări a arătat ”procedurile în cadrul MAI nu funcționează”.

El a mai spus că ”problema drogurilor exista și înainte de accidentul de la Vama Veche”.

Nu în ultimul rând, acesta a mai spus că problema drogurilor a dus la o competiție în România. Este vorba despre o competiție legată o soluție în ceea ce privește drogurile.

Acesta a mai spus că cele mai bune soluții sunt cele care vin de la instituții. Acestea din urmă ar trebui să știe cel ma bine datele problemei.

Întregul podcast poate fi urmărit aici.