"Relaţia cu autorităţile e mai stufoasă ca înainte. Asta pentru că birocraţia se autosusţine şi se dezvoltă. Orice eveniment e pretext pentru a creşte birocraţia. În fiecare zi birocraţia are o implicare mai dură, mai directă în activitatea  de business. Există bani de investiţii dar sunt întârziaţi de birocraţie. Iar regulile acestei birocraţii nu sunt coordonate între instituţii. Dacă respecţi cerinţele unei instituţii sigur rişti să le încalci pe ale unei alteia. Nu există şi nu a existat un pas înapoi al birocraţiei, indiferent de guverne, în ultimii 25 de ani", a declarat pentru Capital, Dan Şucu, proprietarul Mobexpert.

Acesta a explicat că încearcă să deschidă un magazin Mobexpert la Constanţa. Investiţia este între 5 şi 6 milioane de euro. Din cauza birocraţiei stufoase şi cerinţelor autorităţilor locale cu privire la construcţia magazinului, finalizarea va fi amânată cel puţin un an, spune omul de afaceri. Moexpert intenţionează să deschidă un magazin pe an începând cu 2017, în Timişoara, Craiova şi Cluj.

Afacerile Mobexpert au totalizat în 2015, 135 de milioane de euro, dacă luăm în calcul rezultatele celor 40 de firme ale grupului. În 2015, omul de afaceri Dan Şucu avea o avere estimată la 90-95 de milioane de euro în Top 300 Capital