Adrian Țuțuianu a fost invitat luni seară la o televiziune locală din județul Dâmbovița. Deși Columna Tv are o audiență extrem de scăzută, într-un mod surprinzător, foarte rapid, mesajul fostului senator PSD a fost preluat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro. Țuțuianu a dorit să transmită electoratului că trei partide mai mari sau mai mici i-au făcut oferte să li se alăture: PNL, ALDE și Pro România, așadar este încă puternic. Doar că realitatea din interiorul județului arată complet diferit, iar fostul președinte al PSD Dâmbovița nu mai are aproape deloc susținători, conform mai multor primari din Dâmbovița.

„Trebuie să iau o decizie (…) am discutat cu unele partide politice, am vazut ca unii imi dau replici, nu am discutat chiar cu toți, nu am discutat cu unii care nu ma intereseaza, dar am discutat cu partidele politice importante, serioase, catre care as putea sa merg tinand cont de profilul meu personal dar si de profilul ideologic. Am oferte foarte tentante de la trei partide politice mari, importante, ramane sa vad daca merg in aceasta directie sau voi continua demersurile juridice de reintoarcere in PSD”, a fost declarația lui Adrian Țuțuianu.

Întrebarea care i s-a adresat lui Adrian Țuțuianu ulterior de reporterul stiripesurse.ro a fost dacă a negociat cu ALDE, respectiv USR, accentul punându-se pe ALDE. În fapt, conform unor surse Capital, din anturajul lui Adrian Țuțuianu, acesta ar fi dezvăluit că intenționează să se alăture ALDE pentru a putea fi în continuare în apropierea PSD și pentru a-și convinge foștii colegi să se coalizeze împotriva lui Liviu Dragnea, înaintea alegerilor prezidențiale.”El vrea să strângă toți nemulțumiții din PSD în ALDE și să formeze un pol puternic anti Dragnea. Așa ar vulnerabiliza Guvernul. Vrea să pună condiția ca PSD să rămână la putere, dar fără Dragnea. Și cum toți sunt după putere, se vor alia cu el”, au povestit sursele respective pentru Capital.

Interesant este că ulterior mesajul lui Adrian Țuțuianu a fost preluat de Hotnews și Digi24 și postat ca unul de maximă importanță. 

Ce spune Ludovic Orban?

Contactat de Capital, Ludovic Orban a spus că nici nu poate comenta informația potrivit căreia PNL i-ar fi făcut o ofertă lui Adrian Țuțuianu să i se alăture. „I-am făcut o ofertă să voteze moțiunea împotriva lui Dragnea, nu să vină în PNL. Dar nici măcar asta nu a făcut”, a spus președintele PNL pentru Capital.

 

Nu l-am ofertat eu!

Senatorul Daniel Zamfir, membru important al ALDE a declarat pentru Capital că „Nu l-am ofertat eu. Și nici nu am căderea să o fac!”.

S-a schimbat Victor Ponta sau minte?

Conform unor surse din județul Dâmbovița, Adrian Țuțuianu ar fi povestit că și Victor Ponta îl roagă insistent să vină în Pro România alături de el. Contactat de Capital, fostul premier a răspuns că atunci când Țuțuianu va lua o decizie, va anunța el.

Întrebat în luna noiembrie dacă intenţionează să poarte discuţii cu Adrian Ţuţuianu sau cu Marian Neacşu în ideea venirii acestora în PRO România, Ponta a spus că în formațiunea sa „nu au loc baronii, Oprişanii”. Acum pare că s-a răzgândit.

„Şi chiar dacă aduc voturi, chiar dacă au putere locală, nu vrem, noi avem un proiect pe termen lung, nu ne trebuie voturi mâine. (…) Eu cel puţin, la PSD, am fost odată îngropat de baronime, nu vreau să fac de două ori aceeaşi greşeală, dar în rest oameni care au activitate politică, care au experienţă, care au capacitate politică, de principiu sunt bineveniţi, însă nu vreau să tragem noi de cineva. Poate se conving ei cu timpul că ce le-am spus în iunie 2017 din păcate s-a dovedit adevărat. Dacă eu credeam că PSD-ul, în interior, în conducere, în CEx, se poate reforma, nu plecam din PSD, că pe mine domnul Dragnea nu a avut curaj să mă supună chiar la vot la excludere, dar mi-am dat seama că direcţia e total greşită şi că, sigur, se va alege praful şi din guvernare şi din activitatea parlamentară şi din PSD. Uitaţi-vă care e criteriul, după episodul de ieri PSD e mult mai slab, Dragnea e mult mai puternic. Eu am acţionat întotdeauna invers, am preferat să fie partidul de guvernare pe care l-am condus cât mai puternic, Guvernul cât mai bine pregătit, chiar dacă am avut eu de pierdut din chestia asta şi cred că am procedat corect”, declara Ponta în noiembrie.