Surse din Ministerul Transporturilor au explicat că cei doi directori au fost recrutați în baza Ordonanţei 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. “Cei doi directori urmează să fie prezentați și să semneze contractele de muncă”, ne-au declarat sursele citate.

Tiberiu Țiclea – managing partner al casei de avocatură Ţiclea Ţiclea & Partners, membru în consiliul de administrație al operatorului aerian, conform declarației de avere, deține două apartamente în București, două autoturisme, bijuterii în valoare de 15.000 de euro. În calitate de avocați coordonatori asociați în casa de avocatură Ţiclea Ţiclea & Partners, Tiberiu Țiclea și soția acestuia, anul trecut, în perioada august-decembrie, au încasat aproximativ 50.000 de lei. Noul director administrativ al companiei TAROM, în 2014, a ocupat funcția de asistent universitar la Universitatea Ecologică din București, fiind remunerat cu aproape 11.000 de lei.

În prezent, AGA TAROM este format din Mircea Popa-reprezentat MT, Petre Neacșa-reprezentant MT, Silvia Popeangă-reprezentant ROMATSA și Ion Răceanu-reprezentant Ministerul Finanțelor. Consiliul de administraţie al companiei TAROM este format din Radu Francis Florescu- președintele CA, Dan Aurel Machita, Christian Edouard Heinzmann, Dragos Andrei, Tiberiu Țiclea, Marcel-Ioan Boloș și Valentin Iordache.

Potrivit TAROM, remuneraţia lunară brută a administratorilor neexecutivi este sub forma unei indemnizaţii fixe, în cuantum de 5.259 lei.