Patronii celei mai mari companii de curierat cu capital autohton vor să construiască la Braşov un nod regional. „Ei vor face singuri dezvoltarea proiectului şi intenţionează să deschidă la anul. Se vor crea 250-300 de locuri de muncă, foarte importante pentru Braşov. Terenul era liber de construcţii şi are un PUZ de industrial-logistic. Am încasat preţul corect“, a declarat într-un interviu acordat revistei Capital Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România, braţul imobiliar al grupului Auchan.

Francezii de la Auchan au cumpărat în aprilie 2012 cele 100 de hectare ale Tractorul de la fondul de investiţii Centtera Capital Parners, contra sumei de circa 25 mil. euro. Foştii proprietari cumpăraseră activele fabricii la licitaţie în 2007 pentru 77 mil. euro.

Diaconu spune că cele două părţi implicate în tranzacţie s-au întâlnit la mijloc, Immochan fiind în căutare de parteneri pentru dezvoltarea zonei industriale şi FAN Courier în căutarea unui loc pentru proiectul lor.

„Ne-am întâlnit cu ei de trei ori incluzând aici şi semnarea contractului. Ne-au arătat proiectul deja gata, ne-au spus că vor să deschidă la anul şi că sunt dispuşi să îşi asume asta contractual“, menţionează şeful Immochan România.

Fraţii Adrian şi Neculai Mihai ocupă poziţia 81 în ultima ediţie a TOP 300 Capital cu o avere estimată la 58-60 mil. euro. Afacerile FAN Courier au crescut anul trecut la 63,3 mil. euro, iar profitul companiei a ajuns la 10,3 mil. euro.

Citiţi în ediţia următoare a revistei Capital o analiză despre direcţia de dezvoltare pe care o urmăreşte grupul Auchan pe platforma Tractorul Braşov.