Jurnalistul Ionuț Cristache și invitatul său permanent în podcastul Cristache & Cristoiu din fiecare zi de luni au dezbătut ce se ascunde, în realitate, în conceptul de impozitare progresivă pe care PSD, prin gura președintelui său Marcel Ciolacu, vrea să-l impună în România. „Vechiul vis socialist”, a comentat Cristache vizavi de propunerea pesediștilor, în care vede un indiciu că „s-a ajuns la fundul sacului”, iar bugetul de stat e în mare suferință pe fondul suprapunerii mai multor crize.

Cristoiu: Impozitarea progresivă nu va fi pe avere, ci pe salarii

Remarcând insistența cu care liderul social-democrat încearcă să convingă românii că acest tip de impozitare, care a mai fost propusă în trecut, va aduce bunăstarea, reputatul jurnalist Ion Cristoiu a observat că e vorba de o capcană. Românii se pot aștepta să le crească impozitele.

Sursă: captură YouTube

„Impozitarea progresivă nu va fi pe avere, e foarte important, ci pe salarii. Va fi o reducere a salariilor. Ce zice Ciolacu acum, cu maximă prudență, e expresia crizei dramatice. Problema României, eu am învățat-o de la turci, orice stat are o problemă, cheltuielile trebuie să fie echivalente cu taxele și impozitele. La ora actuală statul cheltuiește infinit mai mult decât adună. Când aud de termenul reașezare a impozitelor în prima fază, e clar că vor crește impozitele”, a afirmat renumitul jurnalist.

Afacerea momentului e să fii bugetar

Fondatorul EVZ a afirmat că există și alte soluții pentru a aduce bani la buget, însă decidenții le ignoră deliberat. „În loc să pună capăt cheltuielilor cu statul… E un stat foarte costisitor. Ar trebui o reducere cu cap a aparatului bugetar, reduse posturile. Cea mai mare afacere acum e să fii bugetar. (…) Nimeni nu a luat la puricat agențiile. Ar trebui să fie reduse, prin buget, banii și pentru servicii. Nimeni nu strânge cureaua”.

Cristoiu a completat că prin Marcel Ciolacu, Iohannis a înhămat tot PSD-ul.