Zilele trecute, presa scrisă a preluat masiv un articol în care se menționa că primele orașe care vor beneficia de tehnologia 5G vor fi: București, Cluj și Timișoara.

De asemenea, s-a tot susținut că operatorul RCS&RDS va proceda ca în cazul rețelei 4G și va achiziționa un spectru limitat și pentru 5G.

Cert este că încă nu s-a stabilit nimic, iar achiziționarea licențelor va avea loc în această toamnă. În urmă cu un an, compania a derulat un test, împreună cu partenerul Ericsson, pentru a verifica echipamente de telecomunicații pentru 5G, care ar permite viteze uriaşe, de până la 10 Gbps.

Totuși, până acum, Digi nu a anunțat când va fi disponibilă această tehnologie și cu atât mai puțin în ce orașe va fi lansată.

Ce spune operatorul despre acoperirea pe care o va avea rețeaua 5G?

Digi | RCS & RDS a transmis pentru Capital că așteaptă anunțarea condițiilor în ceea ce privește organizarea licitației pentru frecvențele 5G.

În ceea ce privește orașul în care va fi lansată inițial această tehnologie, compania a declarat că nu a anunțat niciun fel de detaliu în ceea ce privește acoperirea într-o localitate sau alta, iar informațiile apărute sunt eronate.

Redăm integral poziția companiei:

”Ne bucurăm că testul derulat în urmă cu un an, împreună cu partenerul nostru Ericsson, încă mai stârnește interesul presei și al specialiștilor, dar, pentru moment, la fel ca restul pieței, așteptăm anunțarea condițiilor în ceea ce privește organizarea licitației pentru frecvențele 5G. Astfel, Digi | RCS & RDS nu a anunțat recent niciun fel de detaliu în ceea ce privește acoperirea într-o localitate sau alta, asa cum eronat se speculează într-un anumit articol preluat de pe internet.”, a transmis compania pentru Capital.

”Informația inițială era, de fapt, o știre mai veche, la care s-au adăugat niște date incorecte.”, a adăugat compania.