Din cele doua oferte depuse pina la sfirsitul lunii octombrie de catre firmele Exall Resources Ltd Toronto si Romarta 2000 SRL Bucuresti, FPS a selectat oferta firmei canadiene. Exall Resources activeaza i domeniul explorarilor miniere aurifere si este cotata la Bursa din Toronto. in prezent, procesul de privatizare a companiei Oltchim se afla i faza avansata, contractul de vinzare fiind asteptat sa fie semnat pina la sfirsitul lunii martie.
Oltchim a obtinut anul trecut un credit extern garantat de stat, i valoare de 215 milioane dolari, pentru finantarea unor proiecte de modernizare, proiecte care s-au realizat i proportie de 50%. in vederea continuarii lucrarilor de modernizare a combinatului, Exall Resources a semnat, la data de 1 martie, un acord strategic cu SNC Lavalin Engineers & Constructors – cea mai mare firma de inginerie si constructii din Canada. Acordul semnat cu firma Lavalin permite asigurarea unor servicii de management tehnologic si selectarea unor specialisti care sa faca parte din echipele Exall si Oltchim.
Actiunile Oltchim au iregistrat i data de 8 martie un pret de ichidere de 790 lei pe actiune, fiind i scadere cu 4,8% fata de nivelul consemnat la sfirsitul lunii februarie.