Unde găsim cea mai ieftină benzină și motorină?

Prețul cel mai mic pentru benzina standard era miercuri de 6,52 lei pe litru și se găsește la mai multe stații Lukoil din Sectorul 1 din București. Este vorba despre stațiile de pe str. Coralilor, str. Șoseaua Chitila și str. Poligrafiei.

În rest, benzina standard are prețuri cuprinse între 6,53 lei și 6,72 lei pe litru. Pentru benzina premium, prețurile variază între 7,01 și 7,37 lei pe litru.

Cea mai ieftină motorină standard costă miercuri 6,58 lei și se găsește la stația Petrom din București, pe str. Dr. Herescu, Sectorul 5. În alte locații, prețul urcă până la 6,69 lei, înregistrând o scădere de 0,15 lei pe litru față de ziua precedentă.

Motorina premium are un preț cuprins între 6,94 și 7,20 lei, comparativ cu 7,03 și 7,29 lei litrul în ziua precedentă.

În continuare, la o benzinărie Rompetrol din București, atât marți, cât și miercuri, prețul unui litru de motorină standard este mai mic decât cel al unui litru de benzină standard. Acest lucru se întâmplă la stația Rompetrol din str. Luica, unde benzina costă 6,66 lei litrul, iar motorina are prețul de 6,65 lei litrul.

Evoluția prețurilor la carburanți în UE

Ultimele date privind carburanții la nivelul Uniunii Europene arată că prețurile au fost în scădere în ultima perioadă în statele membre. Rămân în continuare însă diferențe semnificative între extremele pieței, indiferent dacă ne referim la benzină sau motorină.

Astfel, potrivit datelor de la finalul lunii aprilie, cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană se găsea în Bulgaria, unde putea fi achiziționată la un preț de 1,3 euro pe litru. Urmează Malta cu 1,34 euro pe litru, apoi Slovenia cu 1,4 euro pe litru.

Cea mai scumpă benzină din UE se găsea în Danemarca, unde prețul trecea de 2 euro pe litru, urmată de Finlanda și Franța unde prețurile ajung la 1,96 euro pe litru și Grecia cu 1,94 euro pe litru.

În ceea ce privește motorina, cele mai mici prețuri erau în Malta, unde un litru costa 1,21 euro. Bulgaria se menținea, de asemenea, în fruntea clasamentului carburanților ieftini, cu 1,34 euro pe litru de motorină, urmată de Lituania cu 1,44 euro și Polonia cu 1,45 euro.

Cea mai scumpă motorină era în Suedia, unde un litru costa aproape 2 euro (1,96), urmată de Finlanda cu 1,92 euro pe litru, Franța cu 1,79 și Italia cu 1,76.