Evolio X6 are un ecran de 5,5 inch, 2 GB RAM, 16 GB Flash şi este echipat cu un procesor cu 8 nuclee capabile să lucreze simultan la o frecvență de 1,7 GHz.

“Evolio X6 este un phablet care va schimba regulile jocului, fiind primul phablet al unui brand românesc ce beneficiază de o putere de procesareextraordinară. Ecranul este atât de generos, ca dimensiune și rezoluție, încât poate substitui o tabletă. Pe de altă parte, datorită tehnologiei OGS și designului Edge-to-Edge, acest super-smartphone este incredibil de portabil, fiind mai îngust și mai plat decât concurenții săi de la brand-urile de renume mondial.X6 va fi preferatul oamenilor activi datorită autonomiei uimitoare de până la o săptămână și a camerei de 13MP cu autofocus și poate candida la titlul de campionul selfie-urilor, grație camerei frontale de 8 MP”, a declarat Liviu Nistoran, Președintele Evolio.

Ecranul de 5,5 inch, cu o rezoluție de 1.920×1.080 pixeli, are o densitate de 401pixeli per inch,  Evolio X6 fiind cu mult peste performațele ecranelor de tip Retina și oferă vizibilitate din unghiuri de până la 178 de grade.

Camera principală, amplasată pe spatele smartphone-ului, are o rezoluție de 13 MPși dispune de blitz și funcții precum detectarea zâmbetului, fotografiere din unghiuri multiple și realizarea de imagini panoramice. Camera frontală are o capacitate de 8 MP.  

Evolio X6 este Dual SIM și are încorporată tehnologia NFC (near field communication) care permite efectuarea de tranzacții financiare, schimb de continut digital și conectarea la alte echipamente electronice.

Evolio X6 are preinstalat și softul de securitate Norton Mobile Security. Evolio X6 este disponibil pentru precomenzi pe www.evolioshop.com, cu un discount de 20% față de prețul de listă, de 1. 499 lei. Smartphone-ul Evolio X6 va fi disponibil în magazine din a doua jumătate a lunii aprilie.