EVERGENT Investments, valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei

Evergent Investments a raportat rezultate impresionante pentru anul 2023, consolidându-și poziția ca o forță de încredere în piața investițiilor.

Cu un rezultat net de 203,8 milioane lei, în creștere cu 73% față de anul precedent și depășind cu 158% nivelul bugetat, compania sub simbolul EVER a demonstrat o performanță remarcabilă.

Rezultatul net, principala măsură a performanței companiei, este alcătuit din profitul net și câștigul net obținut din vânzarea activelor financiare clasificate la valoarea justă prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI), reflectat în rezultatul reportat.

Evergent Investments a continuat să câștige încrederea investitorilor săi, evidențiind o creștere solidă și constantă. La 31 decembrie 2023, compania a înregistrat o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei, marcând o creștere de 140% în ultimii 10 ani.

Randamentul total al activelor Evergent, inclusiv dividendele plătite acționarilor, a atins 31,85% în 2023, comparabil cu randamentul anual al celor mai performante fonduri din România, membre AAF.

„Performanța financiară a companiei noastre este susținută de o abordare investițională strategică, atent construită și actualizată anual la nivelul Boardului EVERGENT Investments, aplicată pe un  sistem riguros și complex de guvernanță corporativă.

Compania a practicat un management activ al resurselor, sectorial și în cadrul portofoliilor specializate, urmând cu perseverență planificarea financiară, procedurile investiționale și de risc specifice unui fond reglementat și supravegheat”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte și Director General al EVERGENT Investments.

În 2023, EVERGENT Investments a destinat peste 80 de milioane de lei pentru fondul de dividende, utilizând rezultatul financiar din anul anterior, 2022. Randamentul dividendului, calculat la ex date, a însumat 7,26% din valoarea acțiunii.

EVERGENT Investments a distribuit dividende care depășesc suma de 1 miliard de lei, în ultimii 15 ani

Cu o prezență solidă de peste 30 de ani pe piața românească de capital, EVERGENT Investments se evidențiază ca un pionier, contribuind la avansul comunității din care face parte.

Prin aplicarea unei strategii riguroase și responsabile, compania exploatează eficient oportunități investiționale, atât în piața de capital, cât și în proiecte de private equity în domeniile agribusiness, imobiliar și tehnologic.

Prin politica sa de dividende predictibile și programele de răscumpărare, EVERGENT Investments oferă acționarilor săi atât profituri imediate, cât și perspective de creștere pe termen lung a valorii activelor deținute.

În ultimii 15 ani, compania a distribuit dividende care depășesc suma de 1 miliard de lei, iar valoarea activelor administrate a depășit pragul semnificativ de 600 de milioane de euro.