Banca de investiţii britanică Evans Randall a infiintat un fond de investiţii in vederea achizitionarii de proprietăţi comerciale scoase la vânzare de companiile afectate de criza de lichiditati provocata de criza americana a creditelor.

Reprezentantii bancii Evans Randall au afirmat ca fondul are la dispozitie un miliard de lire sterline si incearca sa profite de modificarile pe termen scurt ale yieldurilor din piata occidentala.

Prima tranzactie a vehiculului de investitii este achizitia imobilului Condor House din Londra, o prestigioasa cladire de birouri cu o suprafata de 10.200 mp, pentru 115 milioane de lire sterline. Yieldul asteptat in urma acestei afaceri este de 5,3%.

“Pentru moment ne vom axa pe piata britanica. Insa orice oportunitate serioasa va fi luata in calcul”, spune Michael Evans, CEO al Evans Randall. Aceasta usa nu va fi deschisa prea mult timp, de aceea a fost esential sa ne miscam rapid”, continua Evans.

In ultimii doi ani Evans Randall a achizitionat proprietati in valoare de patru miliarde de lire sterline pe piata britanica si cea europeana.

Data: 11 ianuarie 2008

Sursa: Property EU