România a avut a doua creştere în retail din Uniunea Europeană, cu un avans de 1,8% faţă de luna anterioară, fiind devansată doar de Suedia, potrivit datelor  transmise de Eurostat.

În schimb, volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul din România au scăzut în luna iulie cu 13,2% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Raportat la luna anterioară, cea mai mare creştere din UE a fost înregistrată de Suedia (2,2%), iar cele mai mari scăderi de Estonia (-3,9%), Spania (-1,2%) şi Letonia (-1%).

La nivelul Uniunii Europene, volumul vânzărilor a crescut  în iulie cu 0,2% faţă de luna precedentă, în timp ce zona euro a raportat o scădere de -0,2% pentru acelaşi interval.

Raportat la luna iulie 2008, volumul vânzărilor din luna iulie a acestui an au scăzut cu 1% în UE şi cu 1,8% în zona euro. În intervalul menţionat, cele mai mari creşteri au fost consemnate de Belgia (4,8), Suedia (4,6%) şi Polonia (4,4%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate de Letonia (-29,5%), Estonia (-20%) şi Lituania (-19,1%).