La câteva zile după conferinţa de presă susţinută de preşedintele Iohannis la Cotroceni, în care a vorbit despre deschiderea şcolilor în Franţa, dar şi după discursul virulent la adresa PSD pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, social-democraţii vin cu o nouă replică dură la adresa şefului statului.

„Minciuna îl descalifică ca lider credibil”

De data aceasta, vârf de lance este Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care menţionează ambele declaraţii ale lui Klaus Iohannis. Social-democratul spune că preşedintele a făcut minţit poporul român, venind cu acuzaţii grave, fără a avea probe, ceea ce îl descalifică ca lider european credibil: „Europeanul Klaus Iohannis a murit”, spune Romaşcanu.

„Iohannis i-a mințit pe români că s-au deschis școli în Franța și mii de copii s-au îmbolnăvit. Este un fake news, care a fost corectat și de presa franceză.

Se naște o întrebare. Domnule președinte, veți cere închiderea Liberacion? Experimentul din Franța a fost legat de cazurile din februarie. Această minciună a fost generată de o altă minciună care ne spune că românii trebuie să fie tratați la fel în cazul pandemiei de coronavirus.

Pentru câteva minute, președintele a înlocuit ținutul în casă cu Ținutul Secuiesc. A făcut acuzații grave, fără probe, e o minciună gravă, impardonabilă. Europeanul Klaus Iohannis a murit, minciuna îl descalifică ca lider credibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.