Miercuri, PSD a avut o ședință CEX cu șefii județelor. După, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul Orban nu face nimic în criza generată de coronavirus, că nici relația PNL – Klaus Iohannis nu mai funcționează și că este un „haos generalizat” care duce la dezastre.

Legi pentru pandemie

„Pe Facebook, liderul PSD a scris: „Guvernul a acționat haotic, nu a ținut cont de nimeni și a ajuns într-un punct critic. Situația nu mai poate continua așa. PSD va acționa responsabil, ca de fiecare dată. Vom prelua controlul în Parlament și vom vota toate legile necesare pentru a proteja nivelul de trai al românilor, locurile de muncă, dar și măsurile cerute insistent de mediul de afaceri sau de cei din agricultură”.

Guvernul, în impas

”Mulți dintre voi ați spus ca acest guvern nu e de partea oamenilor în această criză. Și eu cred același lucru, că acest guvern nu lucrează pentru români, pentru sănătatea și siguranța lor, pentru locurile de muncă, pentru nivelul lor de trai.(…) Toate demonstrează că guvernul a ajuns într-un punct critic”, a zis Ciolacu. El a spus că PSD va vota prelungirea stării de urgență, dar nu fără a trece la măsuri în Parlament.

Purtător de cuvânt nou la PSD

Senatorul Lucian Romaşcanu a fost desemnat azi purtător de cuvânt al PSD. Lucian Romaşcanu a fost ales, în unanimitate, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. Romaşcanu este senator PSD de Buzău. În 2017, a îndeplinit funcția de ministru al culturii în guvernul Mihai Tudose și, din ianuarie 2017 este Președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României.