Fostul om de afaceri și actual președinte al Statelor Unite este aproape de o decizie care ar distruge eforturile SUA din ultimii 70 de ani.  

Potrivit New York Times, Donald Trump a declarat de mai multe ori în discuții private din 2018 că vrea să retragă Statele Unite din NATO.

„Sunt puține lucrurile pe care președintele Rusiei, Vladimir Putin, și le dorește mai mult decât slăbirea NATO, alianța militară dintre SUA, Europa și Canada care a descurajat agresiunea sovietică și rusă în ultimii 70 de ani”, scrie New York Times.

În perioada unui summit NATO de anul trecut, Trump le-a recunoscut consilierilor lui pe probleme de securitate națională că nu vede sensul alianței militare, despre care susține că este o scurgere de fonduri din bugetul SUA.

„Ar fi unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care orice președinte ar putea să le facă intereselor din SUA. Ar distruge peste 70 de ani de muncă grea sub mai multe administrații, republicane și democratice, pentru a crea probabil cea mai puternică și avantajoasă alianță din istorie […] și ar fi cel mai sălbatic succes pe care Vladimir Putin ar putea să-l viseze”, a declarat Michèle A. Flournoy, subsecretar de apărare sub președintele Barack Obama.