OMICRON ar putea să infecteze JUMĂTATE din Europa

Peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters..

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat Hans Kluge.

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii „care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.

SUA, record absolut al noilor cazuri de coronavirus

Bilanțul din data de 10 ianuarie 2022 a depășit orice record privind numărul de cazuri noi de coronavirus declarate de o singură țară. Se pare că varianta Omicron este una dintre cele mai contagioase de până acum și momentan nu există niciun semn cum că îmbolnăvirile ar încetini în vreun fel.

Recordul precedent era de 1,03 milioane de cazuri la data de 3 ianuarie 2022. Faptul pentru care un număr foarte mare de infectări este raportat în fiecare zi de luni este din cauză că multe state nu fac raportările respective pe parcursul weekend-ului, lucru ce duce la acumularea lor la bilanțul de început de săptămână.

Media pe şapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni la peste 700.000 de noi infecţii pe zi, notează marţi Reuters.

Recordul de cazuri noi a fost înregistrat în aceeaşi zi în care numărul de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 în ţară a atins de asemenea un maxim istoric, dublându-se în trei săptămâni.

Peste 136.604 de persoane au fost spitalizate cu COVID-19, depăşind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut.