Societatea lui Hamza Karimov nu face parte din Euronova Energies SA Geneva

Euronova Energies SA Geneva a trimis un comunicat de presă prin care arată că societatea înregistrată de către Hamza Karimov în România nu face parte din grupul de companii al firmei.

Firma face referire la compania care poartă numele Euronova Energies.

De asemenea, în comunicatul de presă se mai arată că Euronova Energies SA Geneva a lucrat cu Hamza Karimov în perioada în care acesta era CEO al SOCAR România.

În context, compania spune că, în prezent, nu mai există nicio relație de afacere cu Hamza Karimov.

”Euronova Energies SA Geneva afirmă cu fermitate că societatea înregistrată de domnul Hamza Karimov în România cu numele Euronova Energies nu face parte din grupul nostru de companii.

Am lucrat cu domnul Karimov când era CEO al SOCAR România, dar astăzi nu lucrăm sau dezvoltăm nicio relație de afaceri cu el”, se arată în comunicatul de presă.

Hamza Karimov
Hamza Karimov/SURSA FOTO: energyindustryreview.com

Cu ce se ocupă Euronova Energies SA?

Pe site-ului oficial al firmei sunt precizate produsele și serviciile pe care compania le prestează.

Petrol brut

De-a lungul anilor, compania a fost un furnizor de încredere de țiței de diferite calități pentru rafinăriile din sud-estul Europei.

Produse petroliere

Compania poate furniza următoarele produse petroliere:

Biomasă

Compania furnizează biomasă solidă certificată, cum ar fi peleți de lemn, obținuți din surse internaționale, pentru industria producătoare de energie.

Gaze naturale

Compania comercializează gaze naturale și soluții structurate de inventariere în Europa Centrală și de Est.

Transport fluvial pe Dunăre și logistică

Compania închiriază barje fluviale pe Dunăre pentru a transporta în amonte și în aval produsele petroliere pe care le comercializează.

Depozitare

În prezent, compania oferă servicii de depozitare în următoarele facilități:

  • Constanța Oil Terminal, România
  • Portul Omišalj, Croația
  • Portul Ploče, Croația
  • Portul Zadar, Croația

Despre Euronova Energies SA

Compania comercializează, transportă și depozitează țiței și produse rafinate pe piața sud-est europeană.

De asemenea, dispune de capacități de depozitare a rezervoarelor situate strategic pe coasta Adriaticii și în Marea Neagră, pe lângă gestionarea transportului maritim și a barjelor fluviale pe Dunăre. Această combinație permite Euronova să ofere performanțe și servicii optime în funcție de cerințele clienților săi.

Compania a dezvoltat relații cheie cu principalele companii petroliere din Europa de Sud-Est, cu rafinării și cu numeroși parteneri din aval.

Majoritatea clienților companiei sunt parteneri pe termen lung. Mulți dintre ei au ales să își reînnoiască și să își extindă afacerile, pe baza performanțelor noastre solide și a serviciilor orientate spre soluții personalizate.